Fedezd fel az Olaszországot, vagy tanulj olaszul a blog segítségével!

Blog kategóriák

Egy palermói bácsi 97 évesen szerezte meg első diplomáját

Giuseppe Paternò Olaszország legidősebb egyetemi hallgatója, aki történelem és filozófia szakon tanult alapképzés keretében a Palermói Egyetemen, közel 97 évesen diplomázott idén július végén. 3 év alatt teljesítette azt, ami a nála 70-75 évvel fiatalabb évfolyamtársai közül sokaknak nem sikerült,

Bővebben »

Fogadj örökbe egy pisztáciafát!

Az augusztus eleje óta futó kampány Vincenzo és Giulio Bonfissutótól származik. A testvérpár a helyi hagyományos, klasszikus édességek gyártása mellett úgy döntött, hogy tökéletesítik a kenhető, édes krémsorozatukat is (pisztácia, mandula, narancs). Hírnevüket, belföldi és nemzetközi szinten elismerésüket a pisztáciás

Bővebben »

Hogy megy egy kemény olasz férfi világgá?

A Torinótól nem messze fekvő, alig több mint 1400 lelket számláló Sciolze csendes és bájos településének a nyugalmát tavaly ősszel egy furcsa hír borzolta. Kép forrása: wikipédia  Egy pénteki délutánon történt, hogy Teresa asszony, aki a szomszédok elmondása szerint cuki

Bővebben »

Miért egy ágaskodó ló a Ferrari jelképe?

Valójában kevés márka büszkélkedhet olyan jól ismert és elterjedt logóval a kollektív tudatban, mint a Ferrari sárga háttérben ágaskodó, fekete lóval. A maranellói Ferrari emblémájának a kialakulásához egy kifejezetten érdekes és kevésbé köztudott történet párosul. Óriásit téved az, aki úgy

Bővebben »

A farmer fővárosa Genova

Bizony, hihetetlen, de még a farmert is az olaszoknak köszönhetjük! Biztosan mindenki ruhatárában ott lapul jó néhány farmer, de tudtátok-e, hogy a blue jeans Olaszországhoz, egészen pontosan Genovához köthető? A “blue” jelzi az anyag színét, a “jeans” pedig a szülővárosára

Bővebben »

Siena titkainak nyomában

A gótikus toszkán település három dombra épült óvárosa a világörökség része, ahol a zegzugos utcácskák macskakövein sétálva olyan érzésünk támad, mintha időutazásban vennénk részt. Tartsatok velem egy különleges városnézésre, amiben a város misztikumairól mesélek! La Santa Caduta – Szent Katalin

Bővebben »

Amatriciana, ahogy az olaszok készítik

Az amatriciana vagy római nyelvjárásban matriciana egy isteni és nagyon egyszerűen elkészíthető tésztaszósz, amit 2020. március 6-a óta Az Európai Unió is elismert helyi tradicionális specialistásként. Kép forrása: civfoodcivitavecchia.com Kialakulásának a története a régmúltra nyúlik vissza. Érdekessége, hogy bár laziói

Bővebben »
Back To Top