skip to Main Content
Carbonara, Carbonara, Carbonara!

Carbonara, carbonara, carbonara!

Április 6-án, idén harmadik alkalommal ünnepeljük világszerte az olasz gasztronómia egyik kulináris kincsét, a carbonarát.
Az eseményt világszerte olyan sokan követik, hogy erre a virtuális rendezvényre egy külön hastaget is létrehoztak: #carbonaraday.

A carbonara viszonylag modern receptnek számít.
Úgy tartják, hogy a II. világháború után, az amerikai katonáknak – akik hozzá voltak szokva a tojással és húsos szalonnával készült ételekhez – kedveskedtek ezzel a római étellel.

A tökéletes recept

Minden szakácsnak megvan a maga titka, hogy hogyan készíti a tökéletes carbonárát.
Egy olasz szakács számára 5 összetevője van a tökéletes carnonárának:
guanciale, pecorino, tojás, só és fekete bors.

Ország- és világszerte léteznek a carbonarának különféle alternatív változatai is, mint például Spanyolországban tejszínt is adnak hozzá, Kínában és Malajziában csirkével készítik. Van, aki szerecsendióval, van, aki petrezselyemmel ízesíti.

Az alábbi videóban egy római, egy picit „pazzarello” szakács mutatja be a tökéletes carbonara receptjét, olaszul.
A videóból a 6., titkos összetevő is kiderül. 🙂

Akinek a nyelv megértésében segítségre van szüksége, ajánlom a figyelmébe:
https://olasznyelvtan.hu/megrendelem/

 

Back To Top