skip to Main Content
info@olasznyelvtan.hu
Egy újabb Sikertörténet: állampolgárság Pipa

Egy újabb sikertörténet: állampolgárság pipa

Talán emlékeztek még arra a történetre, amikor a jobb agyféltekés én találkoztam a postán a jobb agyféltekés postáskisasszonnyal. A végeredmény egy csodálatos felbélyegzett boríték lett, amit anno meg is osztottam veletek.

Majd a könyv megérkezett Norvégiába, ahol Edina-Hannah és a férje élnek.
Az olasz anyanyelvű férj, aki pillanatnyilag egy norvég egyetem docense, fogta a könyvet, elvonult vele egy sarokba, majd néhány óra elteltével közölte, hogy a könyv egy „capolavoro”, amiből ő megtanulhatna magyarul. Nos, hogy megtanulhatna-e, azt erősen kétlem, de az biztos, hogy temérdek dolgot fordítva (ergo olaszról magyarra) felcsíphet, megérthet belőle.

Így történt, hogy Edina beiratkozott hozzám, elmesélte a kálváriáját, miszerint már tanult angolból, norvégból, a jó ég tudja milyen nyelvekből olaszt, de nem jutott a méregdrága tanfolyamok során közelebb a célja eléréséhez:  a nemzetközi nyelvvizsgához, az egyetlen hiányzó és fájó ponthoz, amire szüksége lett volna az olasz állampolgársága megszerzéséhez.

Néhány hónapot együtt tanultunk online, majd egy külső, rajtunk teljesen kívülálló tényező miatt, hívjuk vis majornak, sajnos nem tudta tovább folytatni nálam a tanulmányait.

Viszont összeszorította a fogát, fogta a könyvet és szorgalmasan tanult tovább, immár egyedül.

Majd részt vett azon a bizonyos nyelvvizsgán Rómában tavasz ősszel.
Azt írta, hogy a vártnál sokkal keményebb volt a vizsga, az eredményt nagyon nem adták ingyen.
Ismerjük az olaszokat, nem kapkodták el a vizsgák értékelését, hiszen nyakukon voltak a karácsonyi ünnepek. 🙂

Edina most kapta meg a Dante Intézet egyelőre szkennelt bizonyítványát, miszerint azt sikeresen teljesítette! 🙂

Ennél jobb referenciát nem is kaphattam volna annak bizonyítékaként, hogy a könyv és a módszer működik, és igenis egyedül is fel lehet dolgozni. 🙂 

Ezúton és itt is gratulálok neked, Edina, és kívánom, hogy minden célod és terved, amit ehhez a vizsgához kötöttél, valóra váljon!

Higgyetek magatokban, ha nagyon szeretnétek és természetesen tesztek is érte, menni fog a céljaitok elérése!

A könyvről, a jobb agyféltekés tanulási módszerről, a tanítási módszereimről a honlapomra kattintva tudtok még több információhoz jutni.

Ha úgy gondoljátok, hogy ez a bejegyzés mások számára is hasznos lehet, köszönöm, ha megosztjátok! 🙂

Back To Top