Fiumefreddo Bruzio, Bova, Rocca Imperiale - Calabria 3 legszebb falva

2021-02-27
Olasz nyelvtanulás, olasz nyelvtan
, , , , , , ,
0

Évente megválasztásra kerül az év legszebb falva (bár ez tavaly elmaradt), régiónként 3-3 település száll ringbe.
2019-ben a legszebb olasz borgo titulust, az “Il Borgo dei Borghi”-t az Emilia-Romagnában található Bobbio nyerte el.
A jelentkezők közül ismerkedjünk meg a legszebb 3 calabriai faluval, ahol az autentikus Olaszországgal találkozhattok különösebben nagy turista arádat nélkül.

Fiumefreddo Bruzio
A közigazgatásilag Cosenzához tartozó, Tirrén-tengeri, festői település közel 3000 lelket számlál. A tengerből meredek hegyorom emelkedik ki, a Monte Cocuzzo legmagasabb pontja 1500 méter magas, innen páratlan látvány tárul elénk. A hegyvidéken elsősorban sűrű tölgyfa-, gesztenyefa- és fenyőerdőket találunk, a fák tövében temérdek aromanövény terem, például menta, oregano, páfrányok. A tisztásokon szabadon legelésző juhokat és marhákat láthatunk.
Ilyen festői környezetben, a hegyormon található a mediterrán cserjékkel, szőlőültetvényekkel és olíva ligetekkel övezett középkori kisváros, Fiumefreddo.
A város legfontosabb látnivalója az Adnexisi Szent Mária-templom, aminek az építése 1674-ben fejeződött be. Az épület belsejét csodálatos, XVII. században készült festmények díszítik.

A Szent Rocco templom egy csodálatos, hatszögalakú, XVIII. században épült épület, ami a várost védő falnál helyezkedik el, a tengerhez vezető kapunál.
Az egykori Minimi-kolostor ma városházként funkcionál.
Csodálatos a Zupi-palota, az egykori Clarisse kolostor; a Szent Rita és Szent Mihály templomok is.

Forráskép megtekintése

Képek forrása: travel365.it

Bova
Az Aspromonte Nemzeti Park területén fekvő Bova Reggio Calabria megyében található festő település, amit Bovesía kulturális fővárosaként tartanak számon, és egyben a calabriai görögök fő települése is.
A településen már az újkorszak idején is lakott volt, az első települést nagy valószínűséggel az ausonok alapították, akiket görög telepesek szorítottak ki. A legendák szerint egy görög királynő alapította újra a települést, területén temérdek háború dúlt, harcoltak itt a punok, normannok, vandálok fosztották ki. A normannok idején a Szicíliai Királysághoz tartozott. A középkorban nemesi birtok volt. Csodálatos korabeli épületeinek a nagy része elpusztult az 1783-as rettenetes calabriai földrengésben.
Mivel a település püspöki székhely is volt, számos templom és katedrális található itt.
Bova legfőbb látnivalói a Sant’Agatai Nesci palota, a San Leo templom, a Santa Caterina Templom, a San Rocco templom, a Szent Lélek templom és a Santa Maria dell’Isodia katedrális.

Rocca Imperiale
Rocca Imperiale Cosenza tartományban, a Jón-tenger partján található, citrusfákkal övezett festői kisváros.
Elsősorban hagyományos agrár-élelmiszeripari termékeiről ismert, különösen, mióta termékei 2011-ben elnyerték az IGP minősítést.
A települést valószínűleg a XI. században alapították. Nevét a II. Frigyes által építtetett vár után kapta. Önállóságát a XIX. század elején nyerte el, amikor a Nápolyi Királyságban felszámolták a feudalizmust.
Legfontosabb látnivalói: a hegy tetején álló Svevo kastély, a települést körbevevő várfallal. A Szűz Mária templom szintén II. Frigyes idején épült 1239-ben.

Forráskép megtekintése

Ha tetszett a bejegyzés, és szerinted másoknak is érdekes lehet, köszönöm szépen, ha megosztod! 🙂

 

centro storico óváros
vescovato püspökség
sede székhely
livello del maret tengerszint
pittoresco festői
collina domb
fortezza erőd
cappella kápolna
uliveti (tsz) olajfa ligetek
vigneti (tsz) szőlőültetvények

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük