LÉLEGZETELLÁLLÍTÓ, LEBEGŐ KERÉKPÁRÚT-PARADICSOM A GARDA-TÓ KÖRÜL

2018-11-12
Olasz nyelvtanulás, olasz nyelvtan
, , , , ,
0

Tavaly július közepén adták át a Garda by Bike impozáns kerékpárút első szakaszát, ami az épülő 140 km első két kilométerét jelentette.
Ez lesz Európa leglátványosabb kerékpárútja, lélegzetelállító kilátással, a tó felett lebegve, korszerű alapanyagokat és építési módszereket felhasználva épül.


Az első szakasz Limone sul Garda és Capo Reamol között készült el és került átadásra, a fantasztikus panorámán kívül az is az érdekessége, hogy itt határos Lombardia és Trentino-Alto Adige.

A jelenlegi, elkészült rész a tó tükre felett 50 méter magasságban helyezkedik el egy kifejezetten sziklás szakaszon.
Építéséhez különlegesen kiképzett, alpinista technikákkal dolgozó szakembereket foglalkoztattak  (és foglalkoztatnak a további szakaszok építése során is),  valamint helikopterek segítségét is bevetették, hogy minden elemet a helyére tudjanak illeszteni.
A sziklákat alaposan átvizsgálták, letisztították, hogy kisebb-nagyobb kövek omlásveszélye ne fenyegessen, majd ezt követően egy speciális védőhálóval fedték be, ami 3000 kg terhelést bír el.
A kerékpárutat tartó fekvő elemeket 8-10 méter mélyen fúrták be a sziklákba.

A kerékpárút közvetlenül a főút mellett helyezkedik. Olyan érzésünk van rajta, mintha szó szerint a víz felett kerékpároznánk vagy sétálnánk; sokan gyalog járják végig ezt a csodálatos szakaszt.

A kerékpárút tervezésekor fontos szempont volt, hogy minden apró részletében illeszkedjen a környezetbe.
Így a padlózata fahatású, különleges alapanyagból készült, ami hosszú távon is bírja a használatot és remekül ellenáll a zordabb időjárási körülményeknek is.
Az út menti korlát vékony, edzett acélból készült elemekből áll.

A kerékpárút 2,5 méter széles, éjszakára kivilágítják az eddig átadott szakaszt.
A gyalogosokra való tekintettel a kerékpárosoknak be kell tartaniuk a sebességhatárt, ami 10km/óra.

A tó körüli kerékpárút-gyűrű mind európai, mind világviszonylatban egyedülálló lesz a maga 140 km hosszú teljes szakaszával, ez a kerékpárút számos, már meglévő kerékpárúthoz fog csatlakozni.
2021-re ígérik a teljes gyűrű átadását.
Többek között a Ciclovia del Sole és a Ciclovia Vento kerékpárutakkal lesz összekötve, így több mint 1000  km-es kerékpárút fog a biciklizés szerelmeseinek a rendelkezésére állni.
Az észak-olaszországi kerékpárutakat a helyieken kívül elsősorban az osztrák, német és észak-európai turisták veszik igénybe, számuk évről évre folyamatosan növekszik.

Az alábbi linkre kattintva a kerékpárút részletes térképe található:
http://www.ciclabili.provincia.tn.it/binary/pat_piste_ciclabili/presentazione/PRESENTAZIONE_10_2_2017.1486718769.pdf


Miről híres Limone sul Garda?
A település a nevével ellentétben nem a citromról kapta a nevét, hanem  latin eredetet valószínűsítenek, ahol a „limes” határt jelent.
Limone sul Garda körülbelül 1000 lelket számláló festői település.

Már az őskorban is lakták, a Monarchia részét is képezte. Valaha halászfalu volt, mára – mivel már jól megközelíthető mind közúton, mind vízen – turisztikai központtá vált csodálatos fekvése, hangulatos kávézói, remek szállodái miatt.
Bár Limone sul Garda kifejezetten északon található, ennek ellenére mégis citrus termőterület, a 17. századtól fontos citromtermelő vidékké vált. Mivel a citrom nehezen tűri a fagyokat, egy speciális favázas védőépületben teleltetik át a növényeket. Az első világháborúban a települést teljesen evakuálták, csak kevesen tértek vissza a háború vége után.
A citrom a város szimbólumává vált, de ma már nem fő bevételi forrása.

✅ ?? Ha szereted az olasz kultúrát és az olasz nyelvet, de
✅ ?? NEM ÉRTED AZ OLASZ NYELVTANT
✅ ?? Ha kezdő olaszos vagy
✅ ?? Ha újrakezdő vagy
⬇️ ITT A MEGOLDÁS ⬇️
https://olasznyelvtan.hu/megrendelem/

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük