Olasz nyelvtanulás egyszerűen

Olasz nyelvtanulás intenzíven, hatékonyan az "Az olasz nyelvtan lépésről lépésre" szerzőjével!

Olaszul tanulsz és nehezen érted meg a nyelvtant?

Évekig éltem külföldön, nyelvtanár- közgazdász-, tolmács-fordítóként vállalom az olasz, spanyol és az angol nyelv oktatását minden szinten, üzleti nyelvvel bővítve, minden korosztálynak, egyéni tanrenddel.

Csodát én sem ígérhetek Neked, de azt igen, hogy lelkiismeretesen és egyénre szabottan, kommunikáció-központú  nyelvórákon készítelek fel a megmérettetésre. Az olasz nyelvtanulás igazi élmény lesz számodra!

Mindig is az volt a célom, hogy mindenki megtanuljon olaszul, tanuljon akár egyénileg, akár csoportos órák keretében nálam. 
Nem „tankönyvszagúan”  tanítok – bár nyilván fordítani, szöveget értelmezni meg kell tanulni -, hanem a ténylegesen beszélt olasz nyelvet adom át, a jobb agyféltekés nyelvtanulást ötvözöm a hagyományossal. Ez természetesen igaz az angol és a spanyol órákra is! 🙂

Milyen egy olasz nyelvóra nálam?

Szerencsés vagyok, mert a  munkám nem munka, hanem a hobbim, így nem egy kiégett, a munkáját már nagyon unó tanárral lesz dolgod. 🙂

Célom, hogy ne csak tanulgasd a nyelvet, hanem  az olasz nyelvtanulás során megértsd az összefüggéseket, a nyelv logikáját, ezáltal magabiztos nyelvtudással rendelkezz,  a lehető legrövidebb időn belül sajátítsd el az olasz nyelvtant és a beszélt olasz nyelvet. 

Mind a magánórákon, mint a csoportos órák során az alapoktól indulunk
A nyelvtanulást az építkezéshez szoktam hasonlítani, megfelelő  és erős alapzat nélkül kártyavárként dől össze az épület, és sajnos a nyelvtanulás során is ez történik. 

Az olasz nyelv egészen más  logikára épül, mint a magyar, vagy akár az angol.
Sokan alig fognak bele az olasztanulásba, máris feladják, mert túl bonyolultnak tartják a nyelvtant.

Ahogy említettem, a nyelvtanulás is olyan, mint az építkezés. Hiába tesszük egymás mellé, vagy akár egymásra a téglákat, ha nincs, ami összetartsa ezeket, az első erősebb széllökés a földdel teszi egyenlévő az így épített falat.

A nyelvtanulásnál is ez a helyzet, hiába tudunk temérdek szót, a nyelvtan nélkül a szavak egymás hegyén hátán csak szavak maradnak.
Ahhoz, hogy helyes, szabatos és értelmes mondatokat alkossunk, szükségünk van a “habarcsra”, azaz a nyelvtanra is.

A mottóm az, hogy ahhoz, hogy helyesen beszéljünk egy idegen nyelvet, szükségünk van a megfelelő szókincsre, a helyes nyelvtanra, valamint a megtanultak begyakorlására írásban és szóban egyaránt.

Az ugyanis kevés, hogy elméletben megtanuljuk a nyelvtani szabályokat, ha a gyakorlatban mégsem merünk vagy tudunk megszólalni.

Az általam kidolgozott, jobb agyféltekés nyelvtanulási módszerrel azután, hogy megtanultunk egy új nyelvtani témakört, amit 100%-osan körbejárunk (tehát bővítjük a mondatokat a módbeli segédigékkel; visszaható, részes, tárgyas, kombinált névmásokkal valamint a részelővel), azonnal be is építjük a gyakorlatba, amit rengeteg gyakorlással, sok-sok írásbeli házi feladattal és beszéd központú órákkal érünk el.

Aki beszélni-beszélgetni tud, idegen nyelven meg tudja fogalmazni – akár redukálva is – a saját gondolatait, az tud mindent. Célom, hogy ezt a szintet érje el minden tanítványom a lehető leghamarabb és a lehető leglogikusabb módszerek segítségével.

Egyedülálló, innovatív nyelvtanulási módszeremmel egy új szintre emeltem az olasz nyelvtanulást, ami nem azt jelenti, hogy nem kell tanulni, hanem azt, hogy jelentősen lerövidítjük a nyelvtanulás folyamatát.
Ugye nem mindegy, hogy 2-3  év alatt szerzed-e meg a középfokú nyelvvizsgát, vagy még 10 év angol -olasz tanulás után sincs  a tarsolyodban? 

Ennek köszönhetően számtalan diákom jutott el a számára eltervezett szintig. Nézd meg a véleményeket itt  vagy kövess a Facebookon.

Legyen szó nyelvvizsgáról, munkahelyi nyelvhasználatról, esetleg külföldi útról, Olaszországba való költözésről, mindenki számára lehetőség van arra, hogy megszerezze a kívánt nyelvtudást. Tarts velem!

A világjárvány kezdete óta minden nyelvórát és nyelvtanfolyamot online tartok, így a világ bármely pontjáról tudsz velem tanulni, az otthonod kényelméből vagy akár a nyaralásod helyszínéről is tudsz csatlakozni az órákhoz.

” Azért tanuljunk nyelveket, mert a nyelv az egyetlen, amit rosszul is érdemes tudni.”
Lomb Kató 

Online, egyéni, páros és kiscsoportos nyelvoktatásban vehetsz részt nálam.
A részletekről (szabad kapacitás, időpontok, árak) kérlek, hogy
– mailben (info@olasznyelvtan.hu) vagy
– messengerben (https://www.facebook.com/olasznyelvtan) érdeklődj!

Szaknyelvi órák (gazdasági, turisztikai)  vagy páros óra:  egyéni óradíj + 1000 Ft

A 24 órán belül lemondott órákat megtartottnak tekintem. 
Téves átutalás következtében a banki és az adminisztratív költség a fogyasztót terheli!

Pillanatnyi szabad kapacitásaim felől kérlek, hogy az elérhetőségeim egyikén érdeklődj! 🙂 

2022. szeptember 1. után  számlát sajnos már csak MAGÁNSZEMÉLYEK részére áll módomban kiállítani, átutalást csak MAGÁNSZÁMLÁRÓL tudok fogadni.

Olasz nyelvtanulás online kezdő, de akár haladó szintről
Online olasz nyelvórák

KISCSOPORTOS, 12 HETES  OLASZ ONLINE TANFOLYAMOK

A már folyamatban lévő csoportokba is szeretettel várom a jelentkezőket,  csatlakozás  előzetes egyeztetést és szintfelmérést követően.
Minden csoportom beszédcentrikus. Kérlek, hogy addig ne utalj, amíg az egyeztetésünk meg nem történt! 🙂 

A1: szerda 18.30-20.00 
Kezdő  online nyelvórák.
A csoport március 20-án  indul.

B1: hétfő,  18.30-20.00
A csoport már elsajátította a presente semplice, a passato prossimo, a trapassato prossimo,  az imperfetto,  a futuro semplice és a futuro anteriore igeidőket, minden névmást mindkét igeidőben, valamint a presente és a passato progressivót.

2022. szeptember 1. után  számlát sajnos már csak MAGÁNSZEMÉLYEK részére áll módomban kiállítani, átutalást csak MAGÁNSZÁMLÁRÓL tudok fogadni.
Téves átutalás esetén a banki költség a megrendelőt terheli.

Az olasz nyelvtan lépésről lépésre nem csupán egy egyszerű olasz nyelvkönyv,  hanem könyvformátumú oktatás is, amiért az ajtón sem kell kitenned a lábad.

”L’inglese è la lingua che si parla, 
però l’italiano è la lingua che si ama.”

Válaszd ki, milyen formában tanulnál és jelentkezz!

Egyéni és csoportos órák közül választhat. Az egyéni órákra folyamatosan van lehetőség jelentkezni, míg a csoportos órák időszakosan elérhetőek. Csoportos órákról tájékoztatás fentebb található.

Egyéni órák

Személyre szabott olasz, angol és spanyol nyelvórák
4500Ft / 45 perc
 • Beszédközpontú, online (skype), 60 vagy 90 perces órák
 • Jobb agyféltekés és hagyományos módszerek ötvözése
 • Saját tempódra szabott ütemterv
 • Jegyzet
 • Házi feladat, amivel gyakorolhatsz + javítás
 • Olasz, angol, spanyol, általános és szakmai nyelv (gazdasági, idegenforgalmi) minden szinten
 • Bérletes rendszer, havi előre fizetéssel, szerződéssel, számlával.

Csoportos órák

Kezdő, A2 vagy B1 szinttől
48000Ft / 12 alkalom
(alkalmanként 90 perc)
 • 12 héten keresztül minden héten heti 1 x 90 perces online (skype) nyelvóra
 • Beszédközpontú órák
 • Jobb agyféltekés és hagyományos módszerek ötvözése
 • A csoport tempójára szabott ütemterv
 • Jegyzet
 • Házi feladat, amivel gyakorolhatsz + javítás
 • Tanulócsoport

Ezt mondják, akik már nálam tanultak/tanulnak...

Nagyon szuper könyv valóban, én is imádom! Viszont én részt veszek Ildikó egyik csoportjában is, hetente 1x. Szerintem úgy sokkal könnyebb tanulni, mert Ildikó jól magyaráz el mindent, türelmes, jó hangulatban telnek az órák! Szóval én csak ajánlani tudom!👏👏👏😉😊
Nelli
Gimnazista koromban nagy szükségem volt egy középfokú komplex nyelvvizsgára, mivel ez felvételi alapkövetelmény volt arra az egyetemre, ahova jelentkeztem. Biztosra szerettem volna menni, hogy sikerül, ezért választottalak téged.
Zsani
Mivel már tudtam spanyolul, eleve olyan olasz tanárt kerestem, aki szintén tud, mert így a két nyelvben meglévő hasonlóságokkal nem kellett "bajlódnom", a különbségeket pedig meg tudta mutatni, tanítani. Ezzel nagyon sok időt és energiát spóroltam. Határozott egyéniség, aki mellett nem lehet "mismásolni", ezáltal segít elérni a kitűzött célt. Nálam ez a középfokú nyelvvizsga volt, amit egy év után letettem, 94%-os eredménnyel.
Kati

Töltsd ki az űrlapot a jelentkezéshez!

Nyelvóra jelentkezés

  Válaszd ki, milyen szintről kezdenéd a tanulást!