Hermina

3 hónapja kezdtem el olaszul tanulni Ildikónál.
Nagyon bátortalanul fogtam bele a nyelvtanulásba.  A 3. óra után abba akartam hagyni, mert úgy éreztem, hogy 52 évesen nem fog ez nekem menni.

A nyelvtan tanulása nagyon nehezen ment, de sokat segitett a  nyelvkönyv, amit napi szinten nézegetek. Érthető, átláthat és jó belőle tanulni.

Ildikó nagyon szuper tanár, türelmes es nagyon jól magyaráz!
Imádom az órákat. Ebben a covidos,  téli időszakban a hetem fénypontja, amikor olasz óránk van.

Hálásan köszönöm, hogy bíztattál és, hogy nem engedted, hogy abbahagyjam az olasz tanulást!

Mindenkinek ajánlom Ildikót!!!

Judit

Irtó jó könyv.  Olyan világos szerkesztésű, hogy ilyet még nem láttam.

Diana

Nagyon szeretem a könyvet, pár hónapja forgatom és nagyon jól összefoglalja és átláthatóvá teszi az olasz nyelvtant, egyszerűen oda vagyok érte!

Péter

Egy nemzetközi cégnél dolgozva lehetőségem nyílt Olaszországban dolgozni és ez magával hozta a gondolatot, hogy a nyelvet is megtanuljam. Elég hamar rá kellett eszmélnem, hogy az angol nyelvtudásom Olaszországban fikarcnyit sem ér, így a kósza gondolatot már tettek is követték.

Autodidakta kezdés után éreztem, hogy szükségem van valakire, aki rendszerezi az addig megszerzett tudást és kézen fogva végigvezet a felnőtt kori nyelvtanulás rögös útján. A keresés közben találtunk rá mind a Facebookon, mind az interneten Ildikóra, aki azóta meghatározó pontja lett családunk életének. Ugyanis a kiköltözést fontolgatva az egész család belevágott a nyelvtanulásba.

Ildikó rugalmassága, az egyéni igényekhez igazított menetrendje, de mellette következetes és határozott oktatása új kapukat nyitott meg előttünk. A munka, az iskola, a családi élet mellett a nyelvtanulásra fordított időnk véges, de mégis azt érezzük, hogy egy izgalmas úton vagyunk, ami Ildikó támogatása nélkül nehezen menne.

Az órák mindig kedélyesek, még akkor is ha éppen nehezen boldogulunk az adott anyaggal. Türelmesen és bátorítóan áll hozzánk, ami sokban segít az olykor elbizonytalanodó énünknek.
Hosszú út áll még előttünk és szeretnénk, hogy ebben Ildikó kísérjen minket.

Edit

Nagyon szeretek olvasni a nagy kedvenceim Vavyan Fable ,Wilbur Smith.
Nem gondoltam volna, hogy ezeket félreteszem egy másik könyv miatt, de megérte.
Ez a csoda Patkós Ildikó Az olasz nyelvtan lépésről lépésre című könyve, rongyosra lapozom. Jól átlátható egyszerű,  minden este nézegetem, imádom. ❤️❤️  Köszönöm  ❤️❤️

Viki

Szia!
Kellemes ünnepeket szeretnénk kívánni! Köszönjük szépen az egész éves türelmedet, kitartásodat és  Naninál elért eredményt!
Óriási szeretetölelés!!!!! 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️ 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

 


Nani 1,5 éve tanul angolul, most elsős gimis, előtte németes volt. Ez a rövid idő elég volt ahhoz, hogy évfolyamelsővé váljon angolból. Szóval nincs lehetetlen! 

Györgyi

Jól szerkesztett, átlátható, érthető, követhető és valóban önállóan is feldolgozható könyv.
Közérthetően magyarázza a számomra eddig nagyon bonyolult nyelvtant is, máris itt-ott megvolt az aha érzésem. 🙂
A könyvet öröm kézbe venni és lapozgatni.
Csak ajánlani tudom.
Kedves Ildikó, köszönöm, hogy megírtad, kellemes ünnepeket kívánok!

Szilvi

Már régóta vágytam erre a könyvre. Még csak belelapozni  és itt-ott beleolvasni volt időm az ünnepek miatt, de már most látom, hogy ebből egészen biztosan meg fogom érteni az olasz nyelvtan összefüggéseit.
Külön tetszik a színekkel való kiemelés, mivel vizuális típus vagyok, valamint az,  hogy minden példamondat kétnyelvű, ez óriási segítség.

Márti

Nagyon szeretek Ildinél tanulni, mert hétről hétre érzem, hogy egyre jobban fejlődik az olaszom.
Azon kívül, hogy remekül magyaráz, összeszedettek és logikusak az órái, mindezt szarkasztikus humorral fúszerezi.
Csak ajánlani tudom őt!

Krisztina

A könyved nagyon jó!
Tanultam néhány nyelvet, de ezt a könyvet nagyon értelmesnek találom.