Egy nemzetközi cégnél dolgozva lehetőségem nyílt Olaszországban dolgozni és ez magával hozta a gondolatot, hogy a nyelvet is megtanuljam. Elég hamar rá kellett eszmélnem, hogy az angol nyelvtudásom Olaszországban fikarcnyit sem ér, így a kósza gondolatot már tettek is követték.

Autodidakta kezdés után éreztem, hogy szükségem van valakire, aki rendszerezi az addig megszerzett tudást és kézen fogva végigvezet a felnőtt kori nyelvtanulás rögös útján. A keresés közben találtunk rá mind a Facebookon, mind az interneten Ildikóra, aki azóta meghatározó pontja lett családunk életének. Ugyanis a kiköltözést fontolgatva az egész család belevágott a nyelvtanulásba.

Ildikó rugalmassága, az egyéni igényekhez igazított menetrendje, de mellette következetes és határozott oktatása új kapukat nyitott meg előttünk. A munka, az iskola, a családi élet mellett a nyelvtanulásra fordított időnk véges, de mégis azt érezzük, hogy egy izgalmas úton vagyunk, ami Ildikó támogatása nélkül nehezen menne.

Az órák mindig kedélyesek, még akkor is ha éppen nehezen boldogulunk az adott anyaggal. Türelmesen és bátorítóan áll hozzánk, ami sokban segít az olykor elbizonytalanodó énünknek.
Hosszú út áll még előttünk és szeretnénk, hogy ebben Ildikó kísérjen minket.