OlaszNyelvtan.hu | Olasz nyelvtanulás

Rózsaszínbe borult a riviéra, itt a nyári újév

2019-07-04
Olasz kultúra , Olasz nyelvtanulás, olasz nyelvtan
, , , , , ,
0

A Notte Rosa, azaz a rózsaszín éjszaka 2006 nyarától kerül megrendezésre, és mint minden buli, ez is nagyon népszerű esemény a Riviérán.
A nyár újéveként is emlegetett rendezvényt, amit a fehér éjszakák mintájára álmodtak meg, minden év július első péntek éjszakáján rendezik meg.
Viszonylag rövid idő alatt annyira népszerű rendezvénnyé vált,  hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel 2010-től két napon át, péntek estétől vasárnap hajnalig tartanak a programok.

Hogy miben tér el ez a rendezvénysorozat a fehér éjszakától?

  • Nem egy-egy adott település ünnepel, hanem egész Emilia-Romagna 130 km hosszú tengerparti szakasza Riviera di Comacchiótól Cesenaticón, Riminin, Ricciónén és Cattolicán át egészen Pesaro e Tavulliáig, beleértve néhány nem tengerparton fekvő települést is, úgy mint Ferrara, Ravenna, Cesena, Forlì és San Marino városállam.
  • A bulizáson kívül a rendezvények központi témája: a nők helyzete a nagyvilágban, ezért is öltözik minden és mindenki rózsaszínbe erre a hétvégére.
  • A rendezvények szorosan kapcsolódnak a helyi szokásokhoz, például az utcán és az éttermekben mindenhol a helyiek körében oly népszerű piadinát lehet fogyasztani, természetesen ez alkalommal rózsaszín mártással.
  • A part menti településeken minden fontos épület éjszakára rózsaszín díszkivilágítást kap.
  • A szórakozóhelyeket, a tereket és az utcákat rózsaszín lufikkal, lampionokkal, fényfüzérekkel díszítik.
  • Az est fénypontjaként a part mentén összehangolt rózsaszín tűzijáték sorozat várja az érdeklődőket.
  • A fentieknek köszönhetően 2010-ben már több mint 2 millió látogatója volt a Notte Rosának és évről évre egyre több belföldi és külföldi látogatót vonz.
  • Számos kulturális kezdeményezés és program (kb. 300) kerül megrendezésre minden évben, mint például koncertek, színházi előadások, kiállítások, konferenciák, piacok, éjszakai hajókázás, hajnali jógázás, színházlátogatások.
  • Idén, a teljesség igénye nélkül fellép Giusy Ferreri, a Nomadi és a Stadio együttes, Mahmood, aki az idei dalfesztivál nyertese, valamint Francesco De Gregori.

Napi és településenkénti bontásban az alábbi linkre kattintva találjátok az összes programot:
https://admin.abc.sm/upload/1891/programma2019.pdf

Ha olaszul tanulnál, ajánlom figyelmedbe az alábbi linket:
https://olasznyelvtan.hu/objektiven-a-masik-es-a-sajat-nyelvtan-konyvrol/

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük