OlaszNyelvtan.hu | Olasz nyelvtanulás

Külföldi sztárok, akik remekül beszélnek olaszul

2020-10-13
Olasz nyelvtanulás, olasz nyelvtan
, , , , , ,
0

Bár napjainkban a kommunikáció középpontjába az angol került, kétségtelen, hogy az olasz a világ legromantikusabb nyelve. Az a nyelv, amit a mintegy 60 millió anyanyelvű mellett közel még egyszer ennyien beszélnek a világ különböző pontjain. Világviszonylatban a 4. legtanultabb nyelv is egyben.
Számos híresség sajátította el és szenzációsan jól beszéli Dante és Boccaccio nyelvét a meglehetősen bonyolult nyelvtan ellenére is.
Közülük hoztam egy csokorra valót.

Audrey Hepburn
A stílus, az elegancia és a szépség megtestesítője Audrey Hepburn, aki a világ egyik legnépszerűbb színésznője volt, és különleges kapcsolatban állt Olaszországgal. Az ikonikussá vált jelenetet, amiben Róma utcáit szeli egy vespán a Római vakáció című filmben, mindenki ismeri. A színésznő folyékonyan beszélt franciául, hollandul és spanyolul is. Olasz tudása hátterében naná, hogy egy szívtipró olasz férfi (is) állt, egy nápolyi származású orvos, Andrea Dotti, akitől másodszülött fia, Luca született.

Forráskép megtekintése
Kép forrása: Hollywood.com 

Clint Eastwood
Számos filmet forgatott Olaszországban, például Sergio Leone rendezésében. A forgatások alatt sajátította el a nyelvet. Gazdag, választékos szókinccsel fejezte ki magát.
Annyira megszerette az olasz autókat, hogy emlékül nem mást, mint egy ferrarit vitt magával  egy  a forgatások után az Államokba.


Colin Firth
A sármos angolt színészt például a Bridget Jones naplójából ismerhetjük. Livia Giuggioli olasz rendező-producer férje volt tavalyig. Remekül beszéli a nyelvet és emellett nagyon jól ismeri az olasz kultúrát. London és Città della Pieve környéke között éli az életét. Ahogy kifejtette egy interjúban, jobban szeret Olaszországban élni, mint Angliában. Időközben az olasz állampolgárságot is megszerezte.


Vincent Cassel

A sármos francia színész esetében is a szerelem a kulcsszó, amiért megtanult olaszul, hiszen volt felesége a gyönyörű Monica Bellucci, akitől két lánya született a 14 évig tartó és 2013-ban véget ért házasságuk alatt.

Forráskép megtekintése
Kép forrása: Libertad Digital

Penélope Cruz
A spanyol színésznő folyékonyan beszél angolul és olaszul. Kapcsolata az olasz mozival 1993 óta állandó, ekkor kezdett el együtt dolgozni Aurelio Grimaldival. Az évek során számos,  Sergio Castellitto által rendezett filmben szerepelt, mint például a Non ti muovere vagy Venuto al mondo című filmekben.

Forráskép megtekintése
Kép forrása: zeleb.es

Jodie Foster
A tehetséges Jodie Foster az egyetemen tanult olaszul, ezt követően 1977-ben mélyített el olasz tudását, amikor Sergio Citti, Casotto című filmjében megkapta a főszerepet, amiben parádés szereposztásban Ugo Tognazzival és Gigivel Proiettivel játszott együtt.

Forráskép megtekintéseKép forrása: blogspot.com 

Anne Hathaway
Az Interstellar forgatása és Adam Shulmannal kötött házassága előtt Anne több mint négy évig állt kapcsolatban egy olasz vállalkozóval, Raffaello Follierivel. A színésznő esetében is elmondhatjuk, hogy bár a szerelmük véget ért, szerelme az olasz nyelv és Olaszország iránt töretlen maradt.

Forráskép megtekintése
Kép forrása: gp.es

Gerard Depardieu
A rendkívül tehetséges francia színész azon túl, hogy folyékonyan beszél olaszul, annyira beleszeretett Leccébe, hogy a városban még egy házat is vásárolt. Mi ez, ha nem amore eterno?

Forráskép megtekintése
Kép forrása: mubi

Can Yaman
A sármos török fiatalember, aki az ügyvédi pályáról tért át a színészire, olasz gimnáziumban tanult, itt sajátította el a nyelvet. A napokban láttam vele egy interjút, 10-12 év kihagyás után is még mindig remekül beszél olaszul. Az egyik olaszországi látogatása alatt találkozott Ferzan Özpetekkel. Ha szerencsénk van, az évi egy szappanopera mellett egy Özpetek filmben is szerepelni fog.

Forráskép megtekintése
Kép forrása: viagginews.com


Alvaro Soler

A jóképű spanyol énekesről biztosan sokan tudjátok, hogy poliglott. Fiatal kora ellenére már számos országban élt, és két kéz kell hozzá, hogy megszámolja, hány nyelven beszél. Köztük van az olasz is, Erasmus keretében tanult Olaszországban, az egyetemen mellett pedig egy bárban dolgozott, így ragadt rá a nyelv, amit ő is remekül beszél.

Ha tetszett a bejegyzés, és szerinted másnak is érdekes lehet, köszönöm szépen, ha megosztod! 🙂 

celebrità híresség
senza dubbio kétségkívül
protagonista szereplő
fluentemente folyékonyan
matrimonio házasság
cittadinanza állampolgárság
cinema mozi
approfondire elmélyíteni
sfumatura árnyalat
recitare szerepet játszani

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük