Ezt mondják azok, akik velem kezdték el a nyelvtanulást:

Default Avatar75
Csaba

Ildi, nálad egy óra alatt többet tanultam, mint amennyit összesen az előző 6 hónap során.

Default Avatar75
Marianna
Nagyon hálás vagyok neked a türelmedért, humorodért, a szuper tanulótársamért, a szájbarágós érthető magyarázatokért.
Minden veled/veletek töltött tartalmas, tanulásban, tudásban gazdag jó hangulatú óráért Ildi ❣️
Szívből ajánlom minden tanulni vágyó "diáknak", mert Ő mindent megtesz azért, hogy megtanítsa nekünk ezt a csodás nyelvet.
Default Avatar75
Léna

Közel két évvel ezelőtt kezdtem el Ildinél angolt tanulni, az alapoktól. Tanítási stílusa, módszerei már az első órák során meggyőztek, jó volt nem egy, a már megszokott felépítésű nyelvórán részt venni.

Az órák mindig jó hangulatúak, a tanulás mellett kikapcsolódást jelentenek a hétköznapokból. Ildi végtelen türelemmel tanít, többször is elmagyarázza az anyagot, ha kell, és alaposan felkészít, a valódi nyelvhasználatra. 🙂

Mindennek köszönhetően, idén januárban letettem egy középfokú gazdasági nyelvvizsgát.

A továbbiakban pedig az olaszt kezdem el tanulni Ildinél, biztos vagyok benne, hogy azzal a nyelvvel is hasonlóan kimagaslóan jó tapasztalataim lesznek nála. 🙂

Default Avatar75
Andrea

Az elmúlt hat hétben intenzíven használtam az olasz nyelvtant. Egy olyan applikáció (babbel.com) kiegészítéseként használom, ahol az alapnyelv angol, ezért a nyelvtani részek megértésénél mindenképpen szükségem volt egy jó nyelvtani könyvre.

Pont azt kaptam, amit reméltem, sőt még annál is többet 😊

 • Kivitelezés: nagyon igényes és ami nekem fontos, strapabíró (sokat utazom), a kiemelő színek használatával a másodszori, többszöri áttekintés gyors és hatékony.
 • Nagyon jól felépített, logikus. Remek magyarázatok, amik nagyon sok példával vannak alátámasztva. Ez nekem nagy segítséget nyújt. Itt pedig külön örülök annak, hogy alapszavak szerepelnek a példákban, mivel kezdő vagyok.
 • Az ábrák és a táblázatok pont olyanok, amiket én is készítettem volna (persze erre nem lennék alkalmas, de ha mégis 😊). Átláthatóak, logikusak. Rendkívül gyorsan tudtam így memorizálni a szabályt és ami fontos, az alkalmazásuk meglepően hatékony.

Egyszóval: è ottimo. Grazie mille!

Default Avatar75
Andi

Több, mint másfél évvel ezelőtt összeszedtem a bátorságomat és jelentkeztem egy újrakezdő csoportba Ildihez. Szuper döntés volt! Az órák mindig jó hangulatban telnek, a kezdeti gátlások gyorsan feloldódnak. Kis csoportban kezdtem, de végül csak ketten maradtunk, így lett egy szuper tanulótársam, akivel azóta lassan, de biztosan haladunk a célunk felé.

Ildi remekül magyarázza el századszorra is az anyagot, ha kell. Az órák légköre fesztelen és barátságos. Én örülök, hogy Nálad tanulhatok, ahogy ismerem magam egy pár évig még boldogítalak. 🙂

Szívből ajánlom Ildit, ha igazán jól felkészült és lelkiismeretes tanárt keresel. 🙂

Default Avatar75
Andrea

Nagyon jó nyelvkönyv.
Annyira érthető, átlátható.
Én a nulláról kezdtem.

Default Avatar75
Orsi
 Bár még csak négy órán vagyunk túl, már most ezt tudom mondani:

Átfogó, átlátható tanulási folyamat. Naprakész információk, cikkek, érdekességek Olaszországgal kapcsolatban. Ezek mind segítenek a tudás elmélyítésében.

Pedagógusként, pedig nemcsak az olasz nyelvet, hanem tanítási technikákat, trükköket is tanultam/tanulok.
A legjobb helyen vagyok, ha fejlődni akarok. Grazie mille!
Default Avatar75
Kati

Nagyon szeretem az óráinkat, mert mindig jó hangulatban telnek, tartalmasak, és minden alkalommal sok érdekességet tanulunk.

Először nagyon tartottam attól, hogy sok lesz a 90 perc, de meg se kottyan, röpül az idő Ildikóval.

Default Avatar75
Gyöngyi

A legjobb nyelvtan könyv, amivel valaha is találkoztam, pedig már egy pár volt/van a polcomon.

Default Avatar75
Gyöngyi

Adoro moltissimo le nostre lezioni!
Te ne sono grata.

Default Avatar75
Laci

Sajnálom, hogy meg kell most szakítanom a tanulmányaimat.  Nagyon köszönöm neked az elmúlt éveket, sokat segítettél nekem és sok vidám órát töltöttünk együtt.

Default Avatar75
Edina

Fiatal korom óta az olasz nyelv és kultúra rajongójaként, rengeteg nyelvtanfolyamon vettem már részt. Több tucat nyelvkönyvet beszerezve, lelkesen tanulva csupán a passzív szókincsem gyarapodott. Komoly problémát jelentett nekem, hogy olasz nyelven kifejezzem magam. Talán már a hitem is elszállt magamban, de sosem adtam fel, hogy megszólaljak ezen a gyönyörű nyelven.

Hatalmas áttörést az jelentette, amikor megvettem a könyved és megszületett bennem az elhatározás, hogy privát órákat is vegyek tőled. Bíztatásod, a hited bennem és a türelmes hozzá(m)állásod gyors eredményt hozott. A gátlásaim feloldódtak és kevesebb mint egy hónap múlva azon kaptam magam, hogy egyre többet olaszul gondolkodom és mondatokat formálok magamban.

A remek hangulatú -90 perces- óráink szempillantás alatt érnek véget. Élvezem ezt az utazást és remélem, hogy egyszer rám is olyan büszke lehetsz majd, mint oly sok tanítványodra.

Hálásan köszönök mindent!  🙂

Default Avatar75
Andrea
Köszönöm hogy máris postára adta a könyvet!
Már nagyon várom, igen sok jót olvastam róla. 🙂

1 nappal később:
A könyvet most kaptam meg, nagyon köszönöm a gondos csomagolást, így tökéletesen épen érkezett meg! ???

Default Avatar75
Péter

Ildikóval olasz nyelvtanulás kapcsán találkoztunk először, ahol gyorsan megtaláltuk a közös munka összhangját. Olykor kedvesen bátorítva, máskor határozott elvárásokkal terelgetett minket a nyelvtanulás útvesztőjében. Időközben a munkámhoz szükséges angol nyelvi képesítésem felfrissítése is szükségessé vált. Számomra nem volt kérdés, hogy erre is Ildikó támogatásával szeretnék felkészülni. Habár számára kevésbé ismert témakörbe keveredtünk, mégis gyorsan adaptálódott és szorgosan kutatta azokat az anyagokat, amivel a felkészülésemet segíteni tudja. A közös munka meghozta az eredményt és nemrég sikeres English language proficiency level 6 vizsgát tettem.

„ICAO Level 6 is so-called Expert ICAO level and is considered to be the highest level you can get when it comes to the ICAO language proficiency exam. People use to say, that you are a Native English speaker. However this is not entirely true. Due to the strict requirements and applicants' frequent use of non-standard pronunciation, even native speakers do not always receive ICAO English Level 6 language proficiency.”

Default Avatar75
Edina

Megint ezerrel tanulom az olaszt, a könyved szinte a kispárnám.

Default Avatar75
László

Megragadott a könyve.  Gondolom ugyan ilyen jó lehet a módszere a tanításra is. Őszintén, most már nehezen tudom elképzelni, hogy másnál tanuljam meg az olasz nyelvet.

Default Avatar75
Anikó

Kedves Ildi!
Eljöttünk Olaszországba vásárolni, ezért ma nem leszek. De nagyon örülök, mert sokkal bátrabban szólalok meg olaszul, mint múltkor?, a férjem szerint konkrétan félrelöktem, hogy én beszélhessek?? Mondok még hülyeségeket, de lesz ez majd jobb is?

Anikó a kezdetektől fogva nálam tanul csoportban, és immár folyékonyan  beszél. 

Default Avatar75
Szilvia

Panna halad apránként szépen előre ezt köszönöm, remélem, hogy Ön is így látja. Vannak döccenők, de töretlen lelkesedését továbbra is a nyelv iránt Önnek köszönheti, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Default Avatar75
Bálint

Megérkezett a könyved, ami már most nagyon tetszik:)

Default Avatar75
Zsófia

Csak most bukkantam rá a csoportra - és ahogy elsőre gyorsan átnéztem, rögtön bearanyozta a napomat, annyira tetszik a hasznossága és a humora! ?? Biztos, hogy a kedvencem lesz, miközben tanulom (az angol és francia mellé) ezt a világ leggyönyörűbb nyelvét is - és minden nap be fogok nézni egy kis munícióért.

Aki nem tudná, a facebook zárt csoportot itt találja: https://www.facebook.com/groups/olasznyelvtan1

Default Avatar75
Csilla

Salve,
Én csak szeretném elmondani, hogy a Te - elnézést a tegezésért , de már családtag lettél - szóval a te könyved a bibliám.
Ha elakadok, vagy nem értek valamit, mindig benne a válasz. Nagyon sokat segít mellette az angol hivatkozás.
Elsők közt vettem meg és mindenhova magammal cipelem. Most is itt van velem a camperben Szardínián. Köszönöm.

Default Avatar75
Levente

Nagyon tetszik a könyv, nagy segítségemre lesz a nyelvtanulás során.

Default Avatar75
Zoli

Vale la pena di comprare questo libro!  ??   🙂  ❤️

 

Default Avatar75
Eszti
Nagyon tetszettek az óráid nagyon hasznosak voltak, minden olaszul tanulni vágyó ismerősömnek ajánlani fogom .
Köszönök mindent! Kellemes Ünnepeket Neked!
Default Avatar75
Léna

A könyv nagyszerű, minden várakozásomat felülmúlta.
Imádom, hogy színes, nagyon jó ötlet, hogy a példamondatok is kétnyelvűek.
Csak néhány hete forgatom, de máris minden kételyem eloszlott, a kérdéseimre választ kaptam, csak ajánlani tudom.

Default Avatar75
Mónika

Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen sokat tanulhattam Tőled. Igazán remek tanár vagy, nagyon élveztem az óráidat.
A könyved pedig csúcsszuper. 🙂

Default Avatar75
Helga
Megjött a könyv!
Ha minden igaz, csütörtökön beiratkozom nyelvtanfolyamra... A nulláról kezdem. Cél jövőre a középfok.
A könyvem (könyved) már van is hozzá!  🙂
Default Avatar75
Anita

Imádom ezt a nyelvet, imádom a könyvedet, a felkészültségedet, a gyakorlati és nem csak az elméleti tudásodat, a maximalizmusodat.
A csoport is cuki és jó,  hogy van 1 pasink, kell a férfi energia.

Default Avatar75
Peter

Nagyon szépen köszönöm a könyvet, sikeresen meg is kaptam.
Első benyomás alapján egyértelműen megnyert és biztos sokkal könnyebb lesz vele megtanulni a nyelvet.

Default Avatar75
Natasa

2 véleménnyel lejjebb találjátok ennek a szóbeli nyelvvizsgának az írásbeli részét, 1 hónap eltéréssel, első nekifutásra lett meg  egy tizedikes gimnazista tanítványom komplex angol nyelvvizsgája, ami lássuk be,  16-17 évesen több, mint menő.

Még mindig azt tudom mondani, ha elhatározod és bele is teszel, ki tudsz belőle venni, már csak az a kérdés, hogy "álmodsz róla vagy akarod?".

Ha akarod is, olasz-angol-spanyol nyelvekből várlak sok szeretettel:
Nyelvtanulás - OlaszNyelvtan.hu | Olasz nyelvtanulás

Default Avatar75
Zsolt

A nyelvtanulás zsigeri ellenzőjeként, végsőkig halogatva kezdtem bele olasz tanulmányaimba. Alapvetően korábbi nyelvtanáraimmal nem voltam mindig elégedett (borzalmas sok nyelvtan, kommunikációs érték nulla stb), így csupa kellemes meglepetésekben volt részem Ildikóval való találkozásomkor.

Minimális nyelvtant követően, kommunikáció alapú, feladat-orientált oktatásban volt részem. A covid ellenére is első nekifutásra 1 éven belül letettem a részben nemzetközi, alapfokú komplex nyelvvizsgát. Doktoranduszként nekem ez alapkövetelemény a meglévő nyelvvizsgám mellé.

Ezek után már nem is volt kérdéses, Ildikó mellett döntöttem, és nála folytatom és mélyítem el az angol tanulmányaimat is.

Ildikót mindenkinek ajánlom, aki felnőtt fejjel is belevágna egy teljesen új nyelv elsajátításába.

Default Avatar75
Áron
Megérkezett a könyv, érthető és könnyen átlátható.
Mivel olaszt tanulok az egyetemen, biztos sok hasznát veszem majd, ha elakadok egy nehezebb nyelvtani résznél.
Default Avatar75
Natasa

Nagyon szépen köszönöm a felkészítést!! 🙂

Default Avatar75
Rita

Megérkezett a várva várt nyelvkönyv.
Érdekes volt belelapozni 🙂
Tényleg nem láttam még ilyen feldolgozást.

Default Avatar75
Zsuzsa

Megkaptam a könyvet, csodaszép.
Öröm lesz tanulni belőle. Gratulálok! 🙂

Default Avatar75
Éva

Kedves Ildikó!

Tegnap megérkezett a könyv, ès már az első lapozgatàs után is látszik, hogy hiànypótló kiadvány!
Köszönöm a gyors postàzàst!
Default Avatar75
Anita

Az első benyomásom az az volt, hogy jó kézbe venni ezt a könyvet, és az írója egészen biztosan alapos és rendszerető.

Egy csomó mindent most értettem meg, hogy olvasom a könyvedet, pl. dei, degli stb..
Hiába tanultam előtted is már évekig a nyelvet, arról korábban  nem is hallottam, hogy capoclasse, capiclasse.

Default Avatar75
Hédi
Már párszor forgattam a könyvet,  és annyira felhasználóbarát, hogy beleszerettem. Ezért is szerettem volna mindenképp megrendelni.
Default Avatar75
Hermina

3 hónapja kezdtem el olaszul tanulni Ildikónál.
Nagyon bátortalanul fogtam bele a nyelvtanulásba.  A 3. óra után abba akartam hagyni, mert úgy éreztem, hogy 52 évesen nem fog ez nekem menni.

A nyelvtan tanulása nagyon nehezen ment, de sokat segitett a  nyelvkönyv, amit napi szinten nézegetek. Érthető, átláthat és jó belőle tanulni.

Ildikó nagyon szuper tanár, türelmes es nagyon jól magyaráz!
Imádom az órákat. Ebben a covidos,  téli időszakban a hetem fénypontja, amikor olasz óránk van.

Hálásan köszönöm, hogy bíztattál és, hogy nem engedted, hogy abbahagyjam az olasz tanulást!

Mindenkinek ajánlom Ildikót!!!

Default Avatar75
Judit

Irtó jó könyv.  Olyan világos szerkesztésű, hogy ilyet még nem láttam.

Default Avatar75
Diana

Nagyon szeretem a könyvet, pár hónapja forgatom és nagyon jól összefoglalja és átláthatóvá teszi az olasz nyelvtant, egyszerűen oda vagyok érte!

Default Avatar75
Péter

Egy nemzetközi cégnél dolgozva lehetőségem nyílt Olaszországban dolgozni és ez magával hozta a gondolatot, hogy a nyelvet is megtanuljam. Elég hamar rá kellett eszmélnem, hogy az angol nyelvtudásom Olaszországban fikarcnyit sem ér, így a kósza gondolatot már tettek is követték.

Autodidakta kezdés után éreztem, hogy szükségem van valakire, aki rendszerezi az addig megszerzett tudást és kézen fogva végigvezet a felnőtt kori nyelvtanulás rögös útján. A keresés közben találtunk rá mind a Facebookon, mind az interneten Ildikóra, aki azóta meghatározó pontja lett családunk életének. Ugyanis a kiköltözést fontolgatva az egész család belevágott a nyelvtanulásba.

Ildikó rugalmassága, az egyéni igényekhez igazított menetrendje, de mellette következetes és határozott oktatása új kapukat nyitott meg előttünk. A munka, az iskola, a családi élet mellett a nyelvtanulásra fordított időnk véges, de mégis azt érezzük, hogy egy izgalmas úton vagyunk, ami Ildikó támogatása nélkül nehezen menne.

Az órák mindig kedélyesek, még akkor is ha éppen nehezen boldogulunk az adott anyaggal. Türelmesen és bátorítóan áll hozzánk, ami sokban segít az olykor elbizonytalanodó énünknek.
Hosszú út áll még előttünk és szeretnénk, hogy ebben Ildikó kísérjen minket.

Default Avatar75
Edit

Nagyon szeretek olvasni a nagy kedvenceim Vavyan Fable ,Wilbur Smith.
Nem gondoltam volna, hogy ezeket félreteszem egy másik könyv miatt, de megérte.
Ez a csoda Patkós Ildikó Az olasz nyelvtan lépésről lépésre című könyve, rongyosra lapozom. Jól átlátható egyszerű,  minden este nézegetem, imádom. ❤️❤️  Köszönöm  ❤️❤️

Default Avatar75
Viki

Szia!
Kellemes ünnepeket szeretnénk kívánni! Köszönjük szépen az egész éves türelmedet, kitartásodat és  Naninál elért eredményt!
Óriási szeretetölelés!!!!! ???????♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️ ???????

 


Nani 1,5 éve tanul angolul, most elsős gimis, előtte németes volt. Ez a rövid idő elég volt ahhoz, hogy évfolyamelsővé váljon angolból. Szóval nincs lehetetlen! 

Default Avatar75
Györgyi

Jól szerkesztett, átlátható, érthető, követhető és valóban önállóan is feldolgozható könyv.
Közérthetően magyarázza a számomra eddig nagyon bonyolult nyelvtant is, máris itt-ott megvolt az aha érzésem. 🙂
A könyvet öröm kézbe venni és lapozgatni.
Csak ajánlani tudom.
Kedves Ildikó, köszönöm, hogy megírtad, kellemes ünnepeket kívánok!

Default Avatar75
Szilvi

Már régóta vágytam erre a könyvre. Még csak belelapozni  és itt-ott beleolvasni volt időm az ünnepek miatt, de már most látom, hogy ebből egészen biztosan meg fogom érteni az olasz nyelvtan összefüggéseit.
Külön tetszik a színekkel való kiemelés, mivel vizuális típus vagyok, valamint az,  hogy minden példamondat kétnyelvű, ez óriási segítség.

Default Avatar75
Márti

Nagyon szeretek Ildinél tanulni, mert hétről hétre érzem, hogy egyre jobban fejlődik az olaszom.
Azon kívül, hogy remekül magyaráz, összeszedettek és logikusak az órái, mindezt szarkasztikus humorral fúszerezi.
Csak ajánlani tudom őt!

Default Avatar75
Krisztina
A könyved nagyon jó!
Tanultam néhány nyelvet, de ezt a könyvet nagyon értelmesnek találom.
Default Avatar75
Edina

Én a 3.kurzusomat fogom kezdeni és mindenkinek csak ajánlani tudom. Nem csak jó hangulatú órákat tart Ildi, de nagyon hasznos, gyakorlatias megközelítésben.

Default Avatar75
Nati

3 éve tanulok Ildinél, és mindig várom az órát, mert nagyon jól tanít, az órák élvezhetők, és rengeteget fejlődtem az angolban. Célom a nyelvvizsga és az előrehozott érettségi.

(15 éves gimnazista)

Default Avatar75
Heni

Egy fáradt nap után Ildikóval az olaszozás mindig feldob! A nap gondjai elszállnak, én pedig feltöltődöm! Nehéz erőt venni magamon, de az online óra erre is jó, nem kell elmenni sehova, otthon a magam kényelmében veszek részt az órán! Ne halogasd a nyelvtanulást, csak éld meg! ? Mindenkinek ajánlom, hogy vágjon bele!

Default Avatar75
Zsu

Én angolul tanulok Ildikóval, bátran merem ajánlani ebből a nyelvből is!
Pontos, magabiztos tudást segített elsajátítani, jó hangulatú órák mellett.
Erről a nyelvvizsga eredményem is tanúskodik! 🙂 Irány a C1!

Default Avatar75
Krisztina
Mai nap megkaptam a könyvet, köszönet a külön fóliázásért!
Ahogy megkapam, máris átlapoztam és már látom, hogy igazán nagy segítségemre lesz az imádott nyelv tanulásánál.
Köszönettel!!!?
Default Avatar75
Jutka

Nagyon hasznos könyv.

Default Avatar75
Melinda

Megvettem a könyvedet, nagyon tetszik, bár még nem volt sok alkalmam tanulni belőle, de igyekszem.

Default Avatar75
Zsuzsi

Nagyon köszönöm Ildikó a mai napot! (is!)
És volt sikerélményem is, amit szintén neked köszönhetek!? Igyekszem a tétet emelni! Grazie mille!♥️

Default Avatar75
Laci

Szia Ildikó!
Köszönöm a könyvet, tetszik, csak az agyam jobban megjegyezhetné ha elolvasom! ?
Még vasárnap délután is nézegettem...

Default Avatar75
László
Kedves Ildikó!
Kicsit kései a válaszom, elnézést érte.
A könyv rendben megérkezett és egyszerűen fantasztikus.
A kiállítása is (jó kézbe venni), a felépítése is - az egészből árad valami jóféle érthetőség. 🙂
És érződik a rengeteg belepakolt munka és szeretet.
Nagy köszönet érte!
László és családja
Default Avatar75
Judit

Életem egyik legjobb döntése volt, hogy beiratkozom erre a tanfolyamra és főleg, hogy Hozzád. 🙂
Az Élet sója blogban olvastam a könyvedről, már régóta foglalkoztatott a gondolat, de akkor úgy éreztem, hogy NA EZ AZ, amit kerestem és ezt most is így gondolom.

Default Avatar75
Aranka
Több mint fél évig gyötörtem magam a Pons olasz kezdő könyvből, minden kétséges és zavaros ismeretem onnan volt.

De most már egyre jobban helyükre kerülnek a dolgok, köszönöm.
Default Avatar75
Péter

Nagyon szépen köszönöm a könyvet!

Nagyon hasznos a tanulásban, nagyon jó a felépítése és különösen jó a sok-sok példamondat.

Illetve, hogy a nyelvtan magyarul van és a példamondatok is le vannak fordítva.

A munkám miatt rengeteg olasz beszállítóval vagyok kapcsolatban ezért kezdtem el az olasz tanulást, hogy egy kicsit kedveskedjek nekik.

De úgy látom ezzel a könyvvel öröm lesz a tanulás.

Egy szóval köszönöm ezt a hiánypótló csodát!

Default Avatar75
Katalin
Köszönöm szépen, a könyv rendben megérkezett.
A tanulást megkezdtem. 🙂
Default Avatar75
Kriszta
Meg is kaptam a könyvet, köszönöm a gyorsaságot!
Most már csak rajtam múlik, hogy mit hasznosítok belőle. 🙂
Default Avatar75
Edit

A legjobb választás❤️, ebből a könyvből nem csak a szavakat lehet tanulni, hanem a teljes nyelvtant is.
Átfogó, színes tele példákkal, mi imádjuk❤️.

Default Avatar75
Ildi

Nekem megvan, tanulok is olaszul - a könyv szerzőjétől- és óriási segítség ez a könyv! Részletes, egy rakás példával, összefoglalókkal, táblázatokkal.

Színeket is használ, nekem személy szerint ez is segít, hogy jobban rögzüljenek a tanultak. Érthetően le van írva a nyelvtan, a könnyebb érthetőség érdekében még az angol nyelvvel is összehasonlítja (ha pl. valaki már beszél angolul, azoknak igazán nagy segítség lehet ez a fajta módszer/ magyarázat.)
Szóval szerintem igazán jó befektetés!

Default Avatar75
Judit
Megérkezett a könyv, köszönöm. És a könyvvel érkezett kedves sorokat is. Biztos vagyok benne, hogy hasznunkra lesz.
Default Avatar75
Attila

Mindenkinek jó szívvel ajánlom, mindegy milyen szinten áll a tanulásban...?

Default Avatar75
Nelli

Nagyon szuper könyv valóban, én is imádom!
Viszont én részt veszek Ildikó egyik csoportjában is, hetente 1x. Szerintem úgy sokkal könnyebb tanulni, mert Ildikó jól magyaráz el mindent, türelmes, jó hangulatban telnek az órák!
Szóval én csak ajánlani tudom!?????

Default Avatar75
Edina
Mivel én inkább vizuális vagyok, nagyon tetszik, hogy a különböző nyelvtani részek/szerkezetek eltérő színnel vannak jelölve. Mivel angolul beszélek, ezért külön kiemelném az angol nyelvtannal párhuzamba állított példák hasznosságát.

Úgy tűnik, most egy izgalmas időszak kezdődik az életemben, új munka keresése, új nyelv tanulása. Bár az igazat megvallva egy kicsit én már tanulgattam önállóan, de most született meg az elhatározás, hogy ezt komolyan szeretném csinálni.
Default Avatar75
Mária

Köszönöm a könyvet. Már csütörtökön megérkezett, de sajnos csak péntek délután kaptam kézhez. Azóta sem tudom letenni, most is azzal foglalkozom.
Sajnálom, hogy nem találtam rá már korábban. Tanár nélkül tanulom az olasz nyelvet, így nagyon sokat segítenek az érthető magyarázatok, a színek alkalmazása és a rengeteg példamondat, főleg most, amikor már haladóbb szinten vagyok.
A mai "modern" nyelvoktatással szemben én nagyon fontosnak tartom a nyelvtant, ezért külön is örülök a könyvnek.

Default Avatar75
Diána

Megérkezett a könyv. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a kiadványra. Fél éve tanulok olaszul teljesen egyedül, telefonos applikációk (Duolingo, Busuu, Babbel, Drops) segítségével. Ezek az alkalmazások rengeteget segítettek az alapok elsajátításában, de nem sikerült maradéktalanul megértenem a nyelvtant. A könyvedbe belelapozva volt egy olyan érzésem, hogy végre egy helyen választ kaphatok mindenre.

Default Avatar75
Donáta
A mai napon megkaptam a megrendelt könyvet, szuper jó, nagyon örülök neki!
Külön köszönöm a jókívánságot, nagyon kedves gesztus volt Tőled!
Default Avatar75
Lilla

Nagyon köszönöm a könyved, nálunk ez a férjemtől a karácsonyi ajándék, csak hamarabb megkaptam. ? Ahogy múltkor tanítottad: ma che figo!

Default Avatar75
Margaréta
Nagyon köszönöm, ma (szombaton) meg is érkezett a könyv. Tegnap fizettem, másnap már tudtam használni.
Nagy segítség számomra, mivel olasz anyanyelvű tanárral tanulok, aki nem tud magyarul.
Némely nyelvtanti szabály megértése eddig nehézségbe ütközött. A könyvet lapozgatva úgy látom, ez a probléma most megszűnik.
A legutóbbi órán a "Condizionale Passato"-t gyakoroltuk. A könyvben nagyon jól le van írva az alkalmazása, rengeteg példamondattal illusztrálva, mindezt részletesen 9 oldalon keresztül. ?????
Nagyon köszönöm a könyvet.
Kellemes ünnepeket sikeres új évet kívánok.
Default Avatar75
Ádám

Köszönöm szépen, megkaptam a könyvet, már el is kezdtem forgatni, nagyon tetszik. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Default Avatar75
Marcsi

Megérkezett hozzám a könyv tegnap. ? Köszönöm! ❤️ Este el is kezdtem újra a tanulást ☺️

Default Avatar75
Éva

Szeretném neked megköszönni, hogy megtapasztalhattam milyennek kell lennie a jó nyelvtanárnak. Eddigi próbálkozásaim ( angol 3, olasz 1 ) alkalmával eddig még volt ilyenben részem. Végre elhittem, hogy én is megtanulhatok egy idegen nyelvet.

Default Avatar75
Melinda

Kedves Ildikó!

Nagyon tetszik a könyv, nagy hasznát fogom venni.
További sok sikert és kellemes ünnepeket kívánok! 🙂
Default Avatar75
Mónika

Szia Ildikó!
Megérkezett a könyv, még csak belelapozni volt időm, de már most nagyon tetszik. ?

Default Avatar75
Ágnes

Nagyon szeretem ezt a könyvet!

Default Avatar75
Balázs

Ez egy nagyszerű,  mindent átfogó könyv!

Default Avatar75
Zoli

A nyelvtanulás legcsodálatosabb része, amikor az ember megszólal olaszul, bátran, saját magára hagyatkozva, “telefonos segítség nélkül” ??. Ezt éltem át Tarvisioban, nagyon tetszett az olasz vasutas kollégáknak. Szuper érzés volt!
Köszönöm Ildikó Patkós❤️?

Default Avatar75
Edit

Nagyon szeretek olvasni a nagy kedvenceim Vavyan Fable, Wilbur Smith. Nem gondoltam volna ,hogy ezeket félreteszem egy másik könyv miatt, de megérte. Ez a csoda Patkós Ildikó Az olasz nyelvtan lépésről lépésre című könyve, rongyosra lapozom. Jól átlátható egyszerű, minden este nézegetem, imádom.
❤️❤️Köszönöm ❤️❤️

Default Avatar75
Éva

Grazie mille! 🙂

Default Avatar75
Viki

Sokat forgatom a könyvet, és tudod mi a legjobb benne? A színes példamondatok, ha látom magam előtt a színes példákat, sokkal jobban rögzülnek a dolgok. Ráadásként külön örülök, hogy angol vonatkozások is megjelennek benne, így még hasznosabban beépül a nyelvtan ?

Default Avatar75
Bea

Tegnap megkaptam a könyvet, így a jövő heti órámra már abból fog készülni.
Lapozgattam már, nagyon tetszik, érthető, jól felépített, még egyszer köszönöm szépen! 🙂

Default Avatar75
Petra

Nagyon szeretem és ahhoz képest, hogy nyelvtan könyv kifejezetten élvezetes olvasni. 🙂

Default Avatar75
Edina

A lányomnak is megvan ez a könyv, szerinte is jó felépítésű és átlátható. ?

Default Avatar75
Hajnalka

Szeretnék egy kis visszajelzést adni, ami az olasz órákat illeti....igaz, hogy péntek estére már eléggé le vagyok fáradva, de ez a másfél óra feltölt. Nagyon jól el tudod magyarázni a dolgokat, olyan információkat kapok tőled, amikről eddig egyáltalán nem tudtam, vagy hallottam. Nagyon örülök neki, hogy belevágtam ebbe az online dologba...mert érzem, hogy motivált vagyok. Nagyon szépen köszönöm.

Default Avatar75
Hajni

Szuper jó tanár vagy!

Default Avatar75
Edit

❤️❤️❤️❤️❤️ Nagyon átlátható, 1 hete minden nap tanulok belőle.

Default Avatar75
Péter

Remekül szerkesztett, logikus könyv temérdek kétnyelvű példamondattal, ami számomra hatalmas segítség.
Ajánlom minden olasz nyelvet tanulónak.

Default Avatar75
Hajnalka

A könyv fantasztikus, csak ajánlani tudom!

Default Avatar75
Mona

Nagyon szépen köszönöm az elképesztően alapos, rendszerezett gondolatmenetet és a nekem átadott tudást! Soha senki nem magyarázta el nekem ennyire részletesen a kiejtést és nyelvtani alapokat. Köszönöm szépen a sok változatos és kreatív feladatot és a humort amivel tanítottál!
Nagyon hálás vagyok ❤

Default Avatar75
Éva

Én Ildikó könyvéből kezdtem el tanulni és a létező legjobb könyv!! Érthető, logikus kezdőknek is. Szívből tudom ajánlani!!

Default Avatar75
Viktória

Tiszta szívből ajánlom IldikótJelenleg is nála tanulok az általa írt, mindenre kiterjedő, szuper, érthető könyvéből. A többi már csak rajtam múlik. ?

Default Avatar75
Mónika

Tiszta szívből ajánlom Ildikót! Fantasztikus tanár, logikus, átgondolt, gondosan felépített nyelvtan. Lépésről lépésre! ❤️

Default Avatar75
Noémi

Képzeld, nekem is sikerült a B1 nyelvvizsgám. 2018 májusban költöztem Olaszországba teljesen 0 nyelvtudással. 2019 novemberében próbáltam a vizsgát, elsőre sikerült, és  ezt részben neked is köszönöm, sok apró, de fontos részletben segítettél. Grazie mille!

(Kaptam ezt a visszajelzést úgy, hogy nem a tanítványom, tudomásom szerint könyvet sem vásárolt tőlem, "csak" az oldalon és a csoportban figyelt rám és a tanácsaimra.) 

Default Avatar75
Csenge

Nagyon szeretek ebből a könyvből tanulni, nekem is ajánlották,  tetszik ez a színes koncepció.
(15 éves gimnazista)

Default Avatar75
Korinna

???? A mai kora délelőtt margójára: Korinna személyesen vette át a könyvet és bár nem látszik, de a borítója telis-tele van az ujjával rajzolt szivecskékkel. 😀

Szeretem ezeket a spontán "író-olvasó" találkozókat, amikor megismerhetem 1-1 könyvvásárlómat, oldalkövetőmet, amikor megosztják velem, hogy ők miért olaszrajongók. ?

Ezennel sűrűn elnézést kérek mindenkitől, aki korábban vette át személyesen a könyvet és a fotó nem jutott az eszembe. Mentségemre szolgáljon, hogy szinte mindenkivel Fb ismerősök lettünk, így látom, hogy jól vagytok.
Hogy tanultok-e, arról nem szól a fáma. 😀

Default Avatar75
Erika

Megjött! 🙂

Default Avatar75
Tibor

Huhhhéjj! Köszi! 🙂

Default Avatar75
Ákos

A könyv megérkezett, jövőre bele is vetem magam a csodálatos olasz nyelv rejtelmeibe.

Default Avatar75
Orsi

Megérkezett a Jézuska ajándéka, hát ez valami fantasztikusan összeszedett könyv! 🙂
Ildikó, köszönöm sokunk nevében, hogy megírtad!
Külön köszönet, hogy a zárt csoportban is segítesz nekünk!
Felice anno!

Default Avatar75
Ági

Meghozta az Angyalka az Olasz nyelvtant! Ez szuper! Egész este le se tettem. ?
Áldott karácsonyt kívánok!
Ági

(a referencia december 25-én hajnalban érkezett 🙂 ) 

Default Avatar75
Bernadett

Fantasztikus, érthető, követhető, logikus könyv.
Lépésről lépésre magyaráz, egyszerűen.
Hatalmas like, csak ajánlani tudom!

Default Avatar75
Dóra

Logikusan felépített könyv, amiből öröm tanulni.

Default Avatar75
Péter

Kedves Ildikó!
Ma megérkezett a csomag, van öröm. Köszönöm a kedves sorokat is! ?
Péter

 

Default Avatar75
Evelyn

Nagyon jó könyv!

Default Avatar75
Kati

Picit fenntartásokkal figyeltem már egy ideje az oldalt, mire meg mertem rendelni a könyvet.
Remek döntés volt, a könyv összeszedett, rendszerezett, a színek és a kétnyelvű magyarázatok valóban segítenek. 🙂 Számomra nagyon bejött ez a módszer, gratulálok érte Ildikónak!

Default Avatar75
Éva

Írjatok gyorsan a Jézuskának, mert ez a könyv olyan összeszedett és érthető, hogy még az is megérti, akinek tanulási nehézsége van! Zseniális!! És az, hogy Ildikó még a csoportban és itt is segítségünkre van, az megfizethetetlen! Külön köszönet érte Neki!❤

Default Avatar75
Fruzsina

Gratulálok ehhez a remekbe szabott könyvhöz!
Szeptikusként, hónapokon át követtem a FB oldalt. Elsősorban az ára miatt voltak fenntartásaim.
A nyári szünet előtt vásároltam meg végül a könyvet, ami nagyon jó döntésnek bizonyult.
Érthető, jól követhető, remekül szerkesztett, kellőképpen szellős, hogy átlátható legyen.
Az egységes színek használatát különösen jó ötletnek tartom.

Default Avatar75
Éva

Olaszmániásként néhány hónapja kaptam ajándékba a könyvet.
Számomra azóta az olasz nyelvtan bibliájává vált.
Mindent érthetően, alapos magyarázatokkal tartalmaz.
Különösen tetszik a könyv szerkesztése, a kétnyelvű mondatok, és az, hogy a színek segítségével is követhető a nyelvtan mind a magyar, mind az olasz nyelvben.

Default Avatar75
Judit

1 éven belül nyelvvizsgáznom kell, újrakezdő vagyok, a gyors segítség reményében vásároltam meg a könyvet.
Nagyon hasznosnak tartom, hogy nem sallanggal, számomra üres leíró nyelvtannal van tele, hanem lényegre törő és jól strukturált.
Kiválóan átlátható a sok táblázatnak köszönhetően.
Külön hasznos a temérdek kétnyelvű példamondat, és a színekkel való kiemelésen keresztül minden nyelvtani összefüggés érthető és jól követhető.

Default Avatar75
Kata

Egy ismerősömnél láttam a könyvet és baromi jónak találom.
Alig várom, hogy ismét kapható legyen!
Az első között fogom megvásárolni.

 

Default Avatar75
Csilla

"Imádom a könyvet, de egy nagy hibája van.
Pokolian nehéz. Én inkább jobban kedveltem volna két kötetben szerkesztve, mert viszem magammal es külön táska kell neki.
De imádom ennek ellenére is."

Kívánom, hogy minden könyvnek az legyen a legnagyobb hibája, hogy közel 1 kg, B5-ös méretben, amiben minden benne van, egy helyen! 🙂

Default Avatar75
István

Egy újabb büszkeségem - egy újabb sikeres nyelvvizsga. 🙂

"Köszönöm neked, hogy segítettél egy álmom teljesüléséhez.
Köszönöm a fáradtságot, türelmet, tudást, amit megosztottál velem és a kedves és őszinte szavakat.
…..
Álmodsz róla, vagy akarod?"

Default Avatar75
Alexandra

Az alábbi referencia egy fiatal hölgytől érkezett:

Kedves tanárnő!
Imádom az érdekes bejegyzéseit a blogon és a facen is sokat tanultam belőlük, nagyon jó módszer talált ki a nyelvtanuláshoz.
Sajnos a könyvet nem tudtam megrendelni, mert jelenleg nem lehet, de mihelyt elérhető lesz. mindenképpen megveszem.

 

Default Avatar75
Ildikó

Nagyon jó a könyv! 🙂

 

Default Avatar75
Ica

Angol nyelvtanár vagyok és ajándékba vásároltam a könyvet.
Mielőtt átadtam volna, belenéztem, mert kíváncsi voltam erre a módszerre.
Fantasztikus! Sok ilyen érthető nyelvkönyvre lenne szükség a piacon!
Gratulálok a szerzőnek, mindenkinek szívből ajánlom!

 

 

Default Avatar75
Anikó

Már többször feladtam az olasz tanulmányaimat, mert mindig beletört a bicskám a nyelvtanba.
Az olasz nyelvtan lépésről lépésre érthető, külön tetszik, hogy színes, és hogy amellett, hogy magyarul magyaráz, minden példamondat kétnyelvű.
Biztos hatalmas munka van mögötte.
Ajánlom mindenkinek, aki nem érti a nyelvtant, alapos és érthető magyarázatokkal teli a könyv.

Default Avatar75
Gabi

Lesöpörtem minden olasz könyvet a polcról. Ez marad!
Szuper, érthető, következetes.
Végre, amire szükségem volt.
Köszönöm Ildikó a dedikációt is!

Default Avatar75
Anna

Ciao Ildikó,

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a könyvre!
Szuper, átlátható, tényleg minden benne van és valóban mindent pofonegyszerűen magyarázol el benne!

Mindenkinek ebből kellene tanulnia.
Köszönöm szépen! 🙂

Default Avatar75
Andris

Kint élek és hallás után tanultam meg a nyelvet.
Ez a könyv hatalmas segítség, hogy a nyelvtant megtanuljam.

Default Avatar75
Péter

Átlátható, letisztult, érthető.
Biztosan hatalmas munka van mögötte, gratulálok!
Ajánlom mindenkinek.

Default Avatar75
Aliz

Szia!
Én meg azt hittem, hogy tudok olaszul. 🙂
Viccet félretéve.
Gratulálok!
Nagyon jó könyv.
A színekkel, példamondatokkal egyértelmű az egész.
Mivel itt élek nagyon nagy hasznát veszem.
Grazie mille 🙂

Default Avatar75
Hannah

Szia Ildikő! 🙂
Köszönöm, hogy a római Dante Intézet által szervezett PLIDA vizsgára a Te könyvedből készülhetek.
Complimenti, è un capolavoro veramente! 🙂
A férjem szerint is egy mestermű a könyved, szerinte megtanulhat belőle magyarul. 😀

Engedélyt kaptam arra, hogy elmondjam: a fent említett férj olasz anyanyelvű egyetemi docens.

Default Avatar75
Zsuzsi

Szuper könyv, érthető, logikus.
A színekkel való kiemelés nekem különösen tetszik.
Ajánlom mindenkinek és nagyon boldog vagyok, hogy ebből a könyvből tanulhatok.

Default Avatar75
Karcsi és Vera

Ajándékba vettem a könyvet.
Olyan meglepetést szereztem vele, amire soha nem számítottam.
Rendszeresen járunk Olaszországba, szeretnénk a nyelvet is végre tisztességesen megtanulni. Ezzel az átfogó könyvvel biztosan sikerülni fog.

Default Avatar75
Tünde

Szeretném megköszönni a könyvedet, ami szuper.
A lehető legegyszerűbben magyarázod el a legbonyolultabb nyelvtani részt is.
Kifejezetten praktikus a színek alkalmazása, főleg a vizuális típusú embereknek, mint nekem.
Öröm lapozgatni???

Default Avatar75
Gábor

Cara Ildikó,
ho ricevuto il libro grazie mille! Mi aiuterà molto :-).
Ciao,
Gábor

Default Avatar75
Erika

Kezdő olaszos lányomnak és magamnak vettem meg 1-1 példányt a könyvből.
Jómagam sok-sok éve tanultam, de most újra fel akarom eleveníteni a tudást.
A kislányom nagyon boldog volt, megkereste, hogy most hol tartanak, és örömében táncra perdült, hogy végre érti a nyelvtant. Azonnal írt a közös csoportba a kis osztálytársainak, hogy rendeljék meg ők is ezt a könyvet, ha nem akarnak lemaradni.
Szóval mindenkinek csak ajánljuk!
A karácsonyi csomagolás, az idézet, a dedikálás, a rendelés előtti részletes tájékoztatás pedig mind olyan extra szolgáltatás, ami egyedivé tette az ajándékot.
Még egyszer köszönöm, Ildikó!

Default Avatar75
Judit

Újrakezdőként magamat ajándékoztam meg ezzel a klassz könyvvel.
Minden benne van, amire szükségem lehet.
Alapos, rendszerező, logikusan felépített.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Köszönöm a dedikációt és az idézetet  is!

Default Avatar75
Viki

Az olasz nyelvtan lépésről lépésre a fa alatt.
Szuper hasznos, jól felépített könyv az alapoktól a felsőfokig, pont amire szükségem van. 🙂
A többi már csak rajtam múlik... Buon Natale!

Default Avatar75
Laci

Megkaptam, nagyon szuper! 🙂
Rengeteg munka lehetett.
Gratulálok!

Default Avatar75
Melinda

Nagyon érdekel az olasz nyelv, többször voltam Velencében és bosszantó hogy 1 pizzát nem tud az ember rendelni nyelvtudás nélkül. Ezért döntöttem úgy, hogy meg akarom tanulni a nyelvet. Februárban is megyek a karneválra, hátha addig jutok valamire. 🙂
Nagyon örülök a könyvnek! 🙂

Default Avatar75
Katalin

Két hét alapos tanulmányozás után tudom azt mondani, hogy egy valóban egyedülálló könyvet vásároltam.
Imádom, mert színes.
Imádom, mert átlátható.
Imádom, mert remekül tagolt.
Imádom, mert alaposan, érthetően magyaráz.
Imádom, mert az angollal is hasonlítja a nyelvtant.
Imádom, mert végre megértettem olyan nyelvtani összefüggéseket, amikről évek óta fogalmam sem volt, hogy mik azok.

Egy vagyont dobtam már ki tanfolyamokra, nyelvtanárra, különféle könyvekre. Ehhez képest ebben minden benne van, abszolút megéri megvenni!

 

Default Avatar75
Noémi

Nagyon örülök, hogy végre a kezemben tarthatom ezt a könyvet, tudom, hogy mennyi munka van mögötte.
Hiánypótló az olaszkönyvek piacán, ez idáig eggyel sem találkoztam, amely ilyen szinten rendszerezve, aprólékosan fel tudta volna vázolni az olasz nyelvtant kezdő szinttől egészen felsőfokig.
Külön tetszik, hogy mindenre hoz szemléltető példát, így sokkal egyszerűbben meg tudom jegyezni az adott fejezet nyelvtanát és új szavakat is elsajátíthatok.
Minden olaszosnak ajánlom! 🙂

Default Avatar75
Judit

Olasz rajongó vagyok, a facebookon találtam rá a szerző oldalára, ami kíváncsivá tett.
Virtuálisan belelapoztam a könyvébe és azonnal meg is rendeltem.
Jól megszerkesztett, eddig minden kérdésemre azonnal megtaláltam benne a választ.
Kifejezetten tetszik, hogy a nyelvtant színekkel is hangsúlyozza, és az, hogy az egész könyv kétnyelvű.
Érthető, átlátható, könnyen kezelhető.
Szuper, csak ajánlani tudom mindenkinek! 🙂

Default Avatar75
Anita

A legnagyobb gondom az olaszban a nyelvtan, így végső elkeseredésemben vásároltam meg a könyvet.
Másfél év múlva fogok érettségizni és nyelvvizsgáznom is kell a felvételi miatt.
Ebben a tanévben eddig csak kettes tz-ket írtam.
Most viszont megszereztem az első négyest úgy, hogy ebből a könyvből készültem fel egyedül.

Default Avatar75
MONCSI

És végre nekem is a kezemben van.?
Az olasz nyelvtan lépésről lépésre?
Mi piace il libro italiano?
Köszönöm szépen Ildikó Patkós?
Ma már a könyvedből tanulok?

Default Avatar75
ISTVÁN

A könyv már a birtokomban. 🙂
Kezdődhet a csodálatos olasz nyelv elsajátítása lépésről lépésre! 🙂
Köszönöm Ildikó! 🙂

Default Avatar75
Szilvia

Kedves Ildikó!
Megkaptam a könyvet, köszönöm szépen!
Tegnap este belekezdtem a tanulmányozásba, és úgy gondolom nagy segítségemre lesz!
Újrakezdőként igen hasznosnak találom az érthetőségét, átláthatóságát és letisztultságát.
A nyelvtan felelevenítése a könyv módszerével reményeim szerint gyorsan fog menni, és onnan már csak egy ugrás a napi szintű használat.
Minden benne van egy könyvben, ez igen komoly érv mellette.
Köszönöm!

Default Avatar75
Dr. Ági

Az olasz nyelvtan lépésrõl lépésre:
Én újrakezdõként találkoztam ezzel a könyvvel. Szerintem nagyon hasznos és logikailag jól felépített könyv.
A tárgyi tévedésektõl mentes. Olasz nyelven nagyon kevés nyelvtan könyv áll rendelkezésre és azoknak is döntõ többsége rendkívül hibás, amit kezdõként nem veszünk észre.
Felnőttként sokkal tõbbet tanul az ember egyedül (tanár nélkül), ezért senki nem tudja a hibát kijavítani.
A tárgyi minõségen kívül nekem nagyon tetszik, hogy minden példamondat le van fordítva magyar nyelvre, és bár nem tartalmaz szószedetet, ezáltal mégis biztosít szókincset. Minden nyelvtant tartalmaz, de nem olyan nagy, hogy ne tudjunk belőle akárhol tanulni!!!
Én bátran ajánlom mindenkinek, megéri az árát!!! 🙂

Default Avatar75
Antal

Kezdő olasz nyelvtanuló vagyok, nagy érdeklõdéssel vártam a könyv megjelenését. A közelmúltban tudtam meg magamról, hogy esetemben a jobb agyfélteke dominál a gondolkodásban, ezért különösen örömömre szolgál, hogy a könyv struktúrája erre épül. A színek segítségével sokkal könnyebben tudom elsajátítani a nyelvtant, ezáltal a tudásom biztosabb alapokra épülhet.

 

Default Avatar75
Rita

Angol és német nyelvtanulás után elhatároztam, hogy még egy nyelvet szeretnék megtanulni. Amellett, hogy szerintem a könyv a teljes olasz nyelvtant áttekinthetően és logikus módszerrel mutatja be, számomra különösen hasznos, hogy az angol nyelvtannal is párhuzamba állítja, ezzel segítve a könnyebb értelmezést.
Bátran ajánlom mindenkinek!

 

Default Avatar75
Edina

Gratulálok ehhez a remekül összeállított könyvhöz. Örömömre szolgál, hogy a teljes nyelvtan egy kötetben megtalálható.
Jól érthető, magyar nyelvű magyarázatokkal és példamondatokkal. Sokadjára indultam neki az olasz nyelv tanulásnak, de mindig feladtam, mert egyedül nem boldogultam a nyelvtannal. Most újra nagy reményekkel folytatom a tanulást és remélem, hogy 2019-ben sikeres nyelvvizsgát fogok e könyv segítségével tenni.
Szívből ajánlom mindenkinek!

Default Avatar75
Móni

Azon szerencsések közé tartozom, akinek már megvan Az olasz nyelvtan lépésről lépésre című nyelvtankönyve. 🙂
Mióta a kezemben van, abból tanulok!
A könyv tematikája és logikai felépítése nekem nagyon tetszetős.

Tapasztalataimból kiindulva szuper, hogy egy könyvben megtalálható az alapfoktól a felsőfokig minden.
Ezt az anyagmennyiséget persze össze lehetne szedni innen-onnan, sok könyvből, de ahhoz a pénztárcánkban igazán mélyre kellene nyúlni.
Ráadásul még több tucat könyvet is cipelhetnénk magunkkal, hogy elsajátítsuk az olasz nyelvtan szépségeit.
Az utóbbi megunva szereztem be a könyvet, még akciós áron.

Szerintem csapjatok le rá, minden forintját megéri! 🙂

Default Avatar75
Eszter

Nagyon sokunknak segítesz ezzel a könyvvel.
😉
Már nagyon vártam! Büszke lehetsz magadra Ildi, gratulálok! 🙂

 

Default Avatar75
Léna

Kényszer-tanárváltás után találtam rá a tanárnőre. Az előző tanárommal ellentétben, aki mindig késett és rengeteg alkalmat lemondott, itt végre tudok tanulni és azt kapom az órákon, amit szeretnék. A jegyzetekből is sokat tanulunk, alig várom, hogy megjelenjen végre a tanárnő könyve, egészen biztosan sokkal kevesebbet kell majd jegyzetelnem és még gyorsabban tudok haladni a kitűzött célom felé, ami a nyelvvizsga és a külföldre költözés. (Léna)

Default Avatar75
Ági
vélemény

Ildinél néhány hete tanulok, muszájból, mert nem tudom átvenni a diplomámat. Viszont ez alatt a rövid idő alatt máris megszerettette velem az olasz nyelvet, így nem érzem kényszernek, hogy tanulnom kell. Mindenkinek csak ajánlani tudom, türelmes, jól magyaráz és mindezt humorosan.
(Ági)

Default Avatar75
Benji

Legjobb tanár! A lehetetlent is megoldottad!

Köszönöm!! (Benji)

Default Avatar75
Zsani

Gimnazista koromban nagy szükségem volt egy középfokú komplex nyelvvizsgára, mivel ez felvételi alapkövetelmény volt arra az egyetemre, ahova jelentkeztem. Biztosra szerettem volna menni, hogy sikerül, ezért választottalak téged.
Természetesen sikerült elsőre minden, az egyetemet elvégeztem és jelenleg is olyan munkakörben dolgozom, ahol az elsődleges kommunikációs nyelv az angol.
Úgyhogy köszönök mindent!  🙂 (Zsani)

Default Avatar75
Merci

Tizenegyedikes voltam egy közgazdasági középiskolában, amikor elkezdtem Ildihez járni. Angol nyelvből szerettem volna középfokú nyelvvizsgát tenni, ezért fordultam hozzá, ami a legjobb döntés volt. Nagyon hasznosak voltak számomra az órák, Ildi tökéletesen átadta azt a tudást, amire szükségem volt, így sokkal könnyebben tudtam felkészülni az előttem álló kihívásra. Az órák mindig nagyon jó hangulatban teltek, jól éreztem magam rajtuk. Amit a legjobban szerettem, az az volt, hogy teljesen felszabadultak és lazák voltak az órák. Nagyon sokat beszélgettünk más dolgokról is, sok tanácsot és támogatást kaptam tőle.
Az egész felkészülésem körülbelül 1 évig tartott. A nyelvvizsgát két részletben csináltam meg, írásbelivel kezdtem, aztán jött a szóbeli, Ildinek köszönhetően szerencsére minden elsőre sikerült, aminek nagyon örültem!
Minden leendő nyelvvizsgázónak, érettségizőnek, vagy akár csak hobbistának szívből ajánlom Őt, mert nem csak egy remek szakembert, de egy nagyszerű embert ismerhettem meg benne! (Merci)

Default Avatar75
Edina

2015 februárjában jártam először Ildikó óráján. A cél az volt, hogy a diploma kiadásának nyelvi feltételét teljesítsem a lehető legrövidebb időn belül angol nyelvből. A korábbi kudarcok, negatív élmények miatt kedvetlenül vágtam bele ismét a nyelvtanulásba, de a folyamatos biztatás, apró sikerélmények átlendítettek ezen. Ennek eredményeként a júliusi ELTE középfokú írásbeli nyelvvizsgáját sikeresen teljesítettem. Amit másokkal évekig próbáltam sikertelenül, azt Ildikóval 5 hónap alatt sikerült megvalósítani. Jó szívvel ajánlom az óráit, neki köszönhetően vehettem kézbe a diplomámat és dolgozhatom a szakmámban. (Edina)

Default Avatar75
Marika néni

Nyugdíjas vagyok, sajnos iskolai tanulmányaim során csak oroszul tanulhattam. A férjemmel nagyon szeretünk utazni, de nyelvtudás hiányában csak idegenvezetővel kísért utazásokon mertünk részt venni. Egy nap azt mondtam: úgy nem halhatok meg, hogy elmegy mellettem az élet és nem tanultam meg angolul. Így találtam rá Ildikóra, aki folyamatosan bíztatott, hogy a korom nem akadály a nyelvtanulásban. Igaza lett, konyhanyelven egy év alatt megtanultam angolul, immár bátran jövök-megyek a világban. (Marika néni)

Default Avatar75
Viki

Az elmúlt két évben szinte tökéletesre fejlesztettük az angol nyelvtanomat, átlátom a rendszert, a tudásom komplex. A szókincsem is rengeteget fejlődött és bátran használok angol kifejezéseket, szófordulatokat. Ha nem értek valamit, türelmes magyarázatot kapok, bár az esetek nagy részében nincs erre szükség a hatékony és érthető tanítási mód miatt. Nekem fontos az is, hogy az együtt tanulás jó hangulatban teljen, hiszen mégis csak 90 percet tesz ki az életemből minden héten. Az órákra szívesen járok és ha rossz napom van, először megbeszéljük a problémámat, hogy az óra hátralevő részében 100%-ig a tanulásra tudjak koncentrálni. (Viki)

Default Avatar75
Niki

Amikor letettem az érettségit szerettem volna az angol középfokú nyelvvizsgát is letenni, hogy minél több pontot szerezzek. Ez a gimiben esélytelen lett volna, hiszen nem volt túl jó angol tanárom és sose ment jól a nyelvtanulás. Ezért választottam a magántanárt. Ildikó nagyon jó helyen tartott órát, közel az Örs vezér térhez és különösen tetszett, hogy a húgommal együtt mehettünk, együtt készített fel minket. (Mégis egy fő áráért) Egy év volt a felkészülési idő, ez teljesen reális idő és kényelmes tempó volt. Végül az érettségi mellett sikeres nyelvvizsgát tettem. Az órai változatosak voltak és rengeteg gyakorló feladattal rendelkezett, csak ajánlani tudom! (Niki)

Default Avatar75
Edina

Angol nyelvet tanulok Ildinél. Azért szeretek nála tanulni, mert az órák kötetlenek, jó hangulatban telnek. Nincs előre megírt kötelező tanterv, hogy mit mikor kell tanulni. Ha valamit nem értek, vagy nem tudok jól alkalmazni, Ildi türelmesen elmagyarázza, ha kell többször is, és próbálja több oldalról megközelíteni a problémát. Korábbi tanításban szerzett tapasztalatait is figyelembe véve jó ötleteket ad, praktikákat talál ki a tanulás megkönnyítésére.

Ha jó hangulatban, változatos órákon szeretnél nyelvet tanulni, szívből ajánlom Ildit!

(Edina)

Default Avatar75
Miklós

Kedves Ildikó!

Megérkeztünk, és az elmúlt hetek tapasztalata alapján még egyszer szeretném megköszönni a türelmedet és a segítségedet.

Sajnos/szerencsére nagyon sok intéznivaló volt az egy hónap alatt, de szerencsére mindent meg tudtam oldani, és tulajdonképpen minden nehézség nélkül.

Csak pár dolog:

 • autóbérlés
 • az első tankolás, útbaigazítás ( egyik kútnál nem volt üzemanyag, a másiknál csak helyi kártyára adtak volna, a harmadiknál sikerült )
 • utcai, piaci vásárlások
 • vidéken a helyi szivarosoktól, hogy hol lehet olcsó szivart kapni
 • lovas emberektől, hogy eladják-e a sarkantyúikat
 • szobacsere a szállodában
 • vidéki bankban pénzváltás
 • taxis bácsival beszélgetés a politikáról, a nyugdíjkorhatárról, a régi, és mostani kubai, és a magyar helyzetről
 • hol lehet és érdemes búvárkodni, hol lehet pelikánokat látni közelről

Mexikóban:

 • szobacsere
 • kubai vízum intézése
 • telefonszerelő, és internetkávézó keresés
 • gyógyszertárban vásárlás torokfájásra és köhögésre
 • látnivalók távolsága, ára, szolgáltatások
 • a szállodában a búvárok kerestek telefonon, a másnapi találkozó megbeszélése

Szóval nagy sikerélmény volt, és lökést is adott az angol elkezdésére, amivel kapcsolatban, ahogy ígértem keresni foglak a jövő hét vége felé! (Miklós)

Default Avatar75
Viki

Végtelenül szerencsésnek érzem magam, hogy Patkós Ildikótól vehettem angol nyelvórákat. Mindamellett, hogy rengeteg segítséget kaptam, hogy kiküszöböljem a nyelvi nehézségeimet, fejlesszem a beszéd-és íráskészségemet, elérte, hogy magabiztosan szólaljak meg angolul bármilyen élethelyzetben. Az órák egytől-egyig barátságos, felszabadult, vidám légkörben teltek, ami számomra a tanulást is megkönnyítette. Fontosnak tartom, hogy a befektetett energiának eredménye is legyen, nos Ildinek köszönhetően az én munkámnak egy FCE 91%-os nyelvvizsga és egy 99%-os középszintű érettségi lett az eredménye. Azonban most már úgy érzem, nincs megállás: ezen a nyáron vágok bele a CAE nyelvvizsgára való felkészülésbe, ősszel pedig előrehozott érettségi vizsgát fogok tenni angolból. Köszönöm Ildi! (Viki)

Default Avatar75
Dani

A tanárnőhöz egy évig jártam heti két alkalommal. Nyelvtudásom kezdő volt.

Elsőre le tudtam rakni vele a középfokú nyelvvizsgámat, tudatosan építettük a tudásomat. Segít és javasol is.

Mindenkinek tudom ajánlani.  Jó közlekedésű helyen, jó áron. (Dani)

Default Avatar75
Mónika

2012. őszén kezdődött minden. 🙂 Ellátogatunk Olaszországba. Akkor és ott tudtam, hogy én ezt a nyelvet meg akarom tanulni. Végigmentem a próbálkozásokon: otthon cd-ről tanulás, suli ....de amit nem kaptam meg és számomra a legfontosabb volt, hogy a nehéz részeknél, amikor feladni próbálom, ott legyen a tanár! Aki segít, inspirál, hogy ne adjam fel! A tanár, aki ezt megadja nekem, Ő Ildikó! Ezek mellett hihetetlen nagy tudással rendelkezik. 2017. szeptember óta tanulok nála és a mélypontokból úgy ki emelt, hogy észre sem vettem, csak azt, hogy új tananyagot akarok, még több tudást. És tudom, hogy együtt elérjük a célomat: Olaszországba ne idegenként menjek! 🙂 (Mónika)

Default Avatar75
Dóri

3 évvel ezelőtt azért kerestem meg Ildikót, mert a gimiben második idegen nyelvként tanult olasz nyelvvel kapcsolatban nehézségeim voltak. Az iskolai órák nagyon kevésnek bizonyultak a nyelvtan megértéséhez és a szókincs bővítéséhez. Heti egy alkalommal jártam külön olaszra, alkalmanként 90 perces órákra. Hamar megtaláltuk a közös hangot, így az órák kellemes, közvetlen hangulatban teltek. Ha bármi nem ment, azt átbeszéltük és addig nem mentünk tovább, amíg meg nem értettem. A külön órák segítségével sikerült felvennem a tempót az iskolai olaszórákon is, és már nem éreztem annyira nehéznek ezt a nyelvet sem. Az órákon az én tempómban haladtunk, figyelembe lettek véve a céljaim, illetve hogy mik a hiányosságaim. Sok információt tudtam meg magáról az olasz kultúráról is. Szívesen ajánlom Ildikó olaszóráit, mert lendületes személyiség és lelkiismeretes tanár. (Dóri)

Default Avatar75
Kati

Mivel már tudtam spanyolul, eleve olyan olasz tanárt kerestem, aki szintén tud, mert így a két nyelvben meglévő hasonlóságokkal nem kellett "bajlódnom", a különbségeket pedig meg tudta mutatni, tanítani. Ezzel nagyon sok időt és energiát spóroltam. Határozott egyéniség, aki mellett nem lehet "mismásolni", ezáltal segít elérni a kitűzött célt. Nálam ez a középfokú nyelvvizsga volt, amit egy év után letettem, 94%-os eredménnyel. (Kati)

 

Default Avatar75
Réka

Az alábbi nyelvvizsga önmagáért beszél. Köszönöm szépen, Ildi! (Réka)

Default Avatar75
Reni

5 évig jártam Ildikóhoz középiskolai tanulmányaim mellett illetve az
egyetem első éveiben olasz és angol oktatásra.

Kezdetben a nem megfelelő középiskolai órák miatt kezdtem el plusz olaszt tanulni, és nagyon hatékonynak bizonyult. Tanulmányaim végén olasz nyelvből jeles érettségit tettem, majd később sikeres nyelvvizsgát. Az olasz mellett párhuzamosan kezdtem el a külön angolt, ami szintén nagyon eredményes volt. Szakmailag nagyon felkészültnek tartom, az órák érdekesek, így hamarosan számomra is érthetővé vált az angol nyelvtan (pedig előtte
volt, amikor elég “ködösnek” tapasztaltam). Az angol nyelvvizsgát is sikeresen letettem. A nyelvórák interaktívan, jó hangulatban telnek, a tananyag mindig személyre szabott, ami leegyszerűsíti a felkészülést. Az itt eltöltött idő bebizonyította számomra, hogy bármilyen nehéznek tűnik  is egy nyelv elsajátítása, mindig megtanulható. (Reni)

Default Avatar75
Kati

Én a főiskola utolsó hónapjaiban jártam Ildikóhoz néhány évvel ezelőtt. Semmit nem tudtam olaszul, de eldöntettem, hogy nyár végén hátizsákkal szerencsét próbálok. A nulláról kellet kb. 6 hónap alatt felkészülnöm arra, hogy “ne adjanak el” és arra, hogy munkát találjak. Ildikó tökeletesen megértette, hogy mire van szükségem és az első órától kezdve nemcsak az olasz nyelvi alapokat és a szókincset kezdte nekem megtanítani, hanem sokat mesélt a kultúráról és az emberekről. Nagyon tetszett, hogy az akkori aktuális médiából hozott nekem zenét, cikkeket és információkat. Mindig készült az órákra újdonságokkal, érdekességekkel, nagyon könnyű volt így megszeretnem a nyelvet és elkezdenem megtanulni. Mindemellett megértettem a nyelv logikáját, az írás és kiejtés alapjait olyan jól, hogy utána már egyedül is ment könnyen a tanulás.
Mindennek nagyon sok hasznát vettem miután megérkeztem Milánóba. Engem Ildikó nem készített fel nyelvvizsgára (nem is tudok mit felmutatni), hanem az életre itt Olaszországban. Azóta is itt élek, családom lett és sikeres vagyok a munkámban! Ezt mind Ildikó nélkül nem hiszem, hogy sikerült volna elérnem! (Kati)

Default Avatar75
Évi

Megismerkedtem egy olasz fiúval, bár a közös nyelvünk kezdetben az angol volt, mégis fontosnak tartottam, hogy megtanuljam az ő anyanyelvét. Ildi megértette a feladatot, az olasz életre készített fel, nem tankönyvszagú tudást szereztem nála. Egy bő félév tanulás után kiköltöztem Olaszországba, itt élek a mai napig. Nagyon hálás vagyok, hogy Ildinél tanulhattam, a mindennapi életben arra tudásra alapozom a folyamatos nyelvi fejlődésemet, amit tőle tanultam, és hébe-hóba a mai napig veszek tőle online órákat. (Évi)

Default Avatar75
Nelli

Én még a régi rendszerben diplomáztam, de a szakmai előmenetelem miatt szükségem volt stabil nyelvtudásra. Először az angol középfokú nyelvvizsgára készített fel Ildikó, ahol a komplex nyelvvizsgát első nekifutásra teljesítettem. Rövid szünet után online órák keretében olaszul is megtanultam, szintén elsőre sikerült megszereznem igen rövid idő alatt az olasz komplex nyelvvizsgámat is, ennek következtében a fizetésem szinte a duplájára növekedett.
Az órák jó hangulatban teltek, Ildikó barátságos és közvetlen, nincs olyan kérdés, amire ne tudna válaszolni, nincs olyan nyelvtan, amit ne tudna leegyszerűsítve, lényegre törően elmagyarázni. (Nelli)

Default Avatar75
Anna vélemény

Hobbim Olaszország, így a nyelvet is hobbiként kezeltem. Ildi órái változatosak, minden felkészül, rengeteg érdekes történeteket mesél az országgal és a kultúrával kapcsolatban. Az órák egyénre szabottak, nekem különösen tetszett, hogy a klasszikus olvassunk-fordítsunk-munkafüzet kombinációt ő nem alkalmazza, hanem beszédcentrikusak az órák. Csak ajánlani tudom mindenkinek. (Anna)

Default Avatar75
Nóri vélemény

Ildinél olaszt tanultam. Nyelvvizsgát nem szereztem, de nagyon szerettem nála tanulni. Intenzív, személyre szabott nyelvórákat tart, jó hangulatban. (Nóri)

Default Avatar75
Rita vélemény

Úgy fél éve kezdtem Ildikóval olaszt tanulni. Több nyelvhez, így számos nyelvtanárhoz volt már szerencsém és Ildikót a legjobbak közé sorolnám. Közvetlen, humoros, az órák felszabadultan telnek, tematikája logikus, alaposan átgondolt. Ami különösen tetszik és fontosnak is tartok nyelvtanulásnál, hogy Ildikó mindig naprakész az olasz közélettel kapcsolatban, illetve a kultúráról is számos érdekes információval rendelkezik. Örülök, hogy megszerettette velem ezt a nyelvet. (Rita)

Default Avatar75
Anti vélemény

Kezdő olaszos vagyok és az olasz foci szeretete hajt a tanulás felé. Ildikó ebben is remek partner. Az órák általában jó hangulatban telnek: Ildikó barátságos és kedves, remekül egymásra tudunk hangolódni. A nyelvtant érthetően magyarázza, a beszédkészség fejlesztését is erősen támogatja. Óráit meggyőződéssel ajánlom mindenkinek!  (Anti)

Default Avatar75
Eszter vélemény

Ildikó óráit nagyon jó szívvel ajánlom azoknak, akik jó hangulatban szeretnének olaszul tanulni. Az órák gyakorlatiasak, szerkezetük, tematikájuk és tempójuk kiválóan alkalmazkodik a diák egyéniségéhez és céljaihoz. Szívesen jövök minden egyes alkalommal és nagyon örülök, hogy rátálaltam Ildikóra! (Eszter)

Default Avatar75
Bogi vélemény

3 évet jártam Ildihez, Ő már a harmadik olasztanárom volt és nyugodtan mondhatom, hogy a legjobb. A korábbi sikertelen próbálkozások után végre jó helyre kerültem.
Az órái nagyon jól felépítettek, egyénre szabottak és dinamikusak voltak. Különösen tetszett, hogy több oldalról is megközelített egy számomra érthetetlen nyelvtani kérdést, és ha kellett, az általam már ismert és beszélt idegen nyelvet hozta segítségül (angol), összehasonlítási alapként, ha úgy könnyebbnek találtam. Az is sokat segített, hogy nagyon rugalmas volt, hisz én a munkámból adódóan nem tudtam meghatározott napokon járni.
Nagyon jól magyaráz, az órák mindig gyorsan teltek. Csak ajánlani tudom! 🙂  (Bogi)

Default Avatar75
Eszti
vélemény

Én második nyelvként tanulom az olaszt és nagyon fontos számomra, hogy a nyelvtan nagy hangsúlyt kapjon és a lehető legjobban be legyen gyakorolva, mielőtt szavakat és témaköröket sajátítok el. Ezért is vagyok nagyon megelégedve jelenleg, hiszen egészen addig nem haladunk tovább a nehezebb anyagokkal, amíg minden apró részlet a helyére nem kerül (Ilyen apró részletek az olasz nyelvben pedig bőven akadnak!). Nagyon türelmes, igazodik az egyén üteméhez, de az energia befektetést szigorúan elvárja. Bátran ajánlom mindenkinek, aki az olasz nyelvet szeretné elsajátítani, mert tényleg nagyon fontos, hogy ne csak a szavak, hanem a nyelvtan is a helyén legyen, amire Ildi a garancia! (Eszti)

Default Avatar75
Balázs

Default Avatar75
Dóri

Bár a gimnázium utolsó évében minden az érettségiről szól, én márciusban jutottam el odáig, hogy mégis csak keresnem kellene egy olasztanárt a vizsgák előtt, mert úgy éreztem, szükségem van egy kis plusz gyakorlásra. Ildire az interneten találtam rá, és amikor elmeséltem neki, hogy még a nyáron érettségizem, ráadásul emelt szinten, először nem akart hinni a fülének.

Bár mindketten tisztában voltunk azzal, hogy kevés idő áll a rendelkezésünkre, bizalmat szavazott nekem, így végül belevágtunk. Március közepétől változó intenzitással, de általában heti 1-2 alkalommal jártam hozzá egészen a szóbeli érettségi napjáig.

Az órák mindig vidám hangulatban teltek; átnéztük egyesével a különböző vizsgarészeket, beszélgettünk a szóbeli vizsga lehetséges témaköreiről és ahol szükség volt rá, ott korrigáltuk a nyelvtanomon.

Bár a gimiben négy évig tanultam olaszul, a levélírás nem tartozott az erősségeim közé. Ildi viszont tanított nekem egy módszert, amit végül az érettségin is alkalmaztam, így 86%-kal ez a vizsgarészem sikerült a legjobban.

Egyébként ötös érdemjeggyel zártam az olasz emelt szintű érettségi procedúrát, amiért nagyon hálás vagyok Ildinek! Tudom, hogy nélküle nem sikerült volna. (Dóri)