A Törpfalu igenis létezik, ráadásul Olaszországban

Emlékeztek még a Hupikék törpikékre, Törpillára, Csupamók törpre, Főtörpre, Habzsi törpre, Jajga törpre, Okoskára, Törpapára, Törpicurra és a többiekre?
Gondoltatok már arra, hogy felkerekedjetek és elutazzatok a Törpfaluba?

Nem, nem zavarodtam meg! 🙂 Olaszországban valóban létezik egy hely, ahol olyan bizarr épületeket találhattok, amik kísértetiesen hasonlítanak a törpök lakhelyére, bár nagy valószínűséggel nincs ok-okozati összefüggés az építmények és a méltán népszerű rajzfilm között.
Az a csodahely, amit mindenki Törpfalunak hív, Liguriában, Savona környékén, egészen pontosan Bardinetóban található.

A képek forrása: greenme.it

Itt a 60-as években Mario De Benardi, aki megrögzött építészet- és gombarajongó, úgy gondolta, hogy mi sem lenne nagyszerűbb, mint az erdő kellős közepén különleges, gomba alakú bungalókat építeni, amik kísértetiesen hasonlítanak a törpök otthonaira.
A nem hétköznapi építmények fenyőfák, nyírfák, bükkfák és gesztenyefák tövében rejtőznek, festői környezetben, a kerek erdő kellős közepén.
A gombaházak teljes kényelmet biztosítanak nem csak törpök, hanem felnőttek számára is, ezekben 1 vagy 2 szoba, konyha és fürdőszoba, sőt grillező és fatároló található.
A kezdetek kezdetén funkcionalitásuknak megfelelően működtek az épületek, látogatókat és itt megszállni kívánó turistákat fogadtak.

Ez sajnos Mario De Barnardi halálával megszűnt.
Mivel a törpfalu magánterületen található, így csak kívülről lehet megtekinteni, körbejárni és megcsodálni a gombaházakat.

Manapság ezekben az egyedi házacskákban megszállni sajnos már nem lehet, sőt az épületek meglehetősen elhanyagolt állapotban vannak.
Mivel egyre nagyobb az érdeklődés a szokványostól eltérő szálláshelyek iránt, a nem mindennapi struktúrák mágnesként vonzzák az érdeklődőket, bízzunk benne, hogy az örökösök ismét kinyitják az érdeklődők előtt a gombaházak ajtajait.

 

Ha úgy gondolod, hogy ez a bejegyzés mások számára is érdekes lehet, köszönöm szépen, ha megosztod! 🙂

villaggio dei PuffiTörpfalu
bizzarrobizarr
cartone animatorajzfilm
avere qualcosa a che farevan hozzá köze, van összefüggés
fungo, funghigomba, gombák
appassionatoszenvedélyes
particolarekülönleges
ospitarevendégül látni, elszállásolni
uno o due vani1 vagy 2 szobás
proprietà privatamagánterület

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top