Robogás a jövőbe – Mille Miglia Green 2019

2019-09-26
Olasz kultúra , Olasz nyelvtanulás, olasz nyelvtan
, , , , , , ,
0

A Mille Miglia autóversenyről, ahol veterán autókkal robognak végig a résztvevők ezer mérföldön át Bresciából Rómáig, majd Toszkána érintésével vissza, már mindenki hallott.

Ennek a mintájára szervezik meg most hétvégén a zöld Mille Migliát, ahol a környezetvédelem, a zöld energiafelhasználás és az intelligens városok jegyében hibrid és elektromos autók fogják összemérni gyorsaságukat és tudásukat.
A Mille Miglia Green Milánóban az immár második alkalommal megrendezett Green Weekkel összehangolva kerül megrendezésre.

A versenyben nem csak az új autók vehetnek részt, hanem az átalakított, régebben gyártott járgányok is. A nevezés egyetlen feltétele az az, hogy környezetkímélő, zöld energiát fogyasszon minden, a versenyben részt vevő autó.
A verseny 250 kilométeres távja 3 napon át tart, ipari városokon keresztül visz, Bresciából Milánón át Lainatéba kell eljutni.


A képek forrása: www.quattroruote.it 

Maximum 40 autó állhat rajthoz pénteken 19.45-kor Bresciában.
Az első nap a Paolo VI térről a történelmi belvárosban kell a versenyzőknek 5 km-t megtenniük. Ezt a hatalmas távot  nevezhetjük inkább egy kisebb autófelvonulásnak.

A következő nap reggel folytatódik, vagy inkább kezdődik az igazi verseny.
Az útvonal Brescia – Franciacorta – Bergamo – Treviglio – Crespi d’Adda.
Ez utóbbi egy munkásfalu, amit a XIX. században alapítottak és 1995 óta az Unesco Világörökség része.

Itt fogják az autókat újra ”tankolni”. A szabályzat előírja, hogy csak a verseny útvonalán található oszlopokból, elektromos töltőállomásokon tankolhatnak a versenyzők.
Ezt követően Merata – Monza – Milánó az útvonal. Az autók várható érkezése a Gae Aulenti térre (a porta Garibaldi tőszomszédságában) Milánóban 18 óra magassága.

Vasárnap, a verseny utolsó napján az autókaraván először a belváros felé veszi az irányt, a Dóm térre a várható érkezésük 10.30. Ezt követően Cernusco sul Naviglio érintésével érkeznek a Lainatéban található  Centro di Guida Sicura Aci-Sarába. Itt kerül majd sor az eredményhirdetésre és a díjátadóra.

✅ ?? HA NEM ÉRTED AZ OLASZ NYELVTANT
✅ ?? Ha szeretnéd elsajátítani ezt a csodálatos nyelvet
✅ ?? Ha kezdő olaszos vagy
✅ ?? Ha újrakezdő vagy
⬇️ ITT A MEGOLDÁS ⬇️
https://olasznyelvtan.hu/megrendelem/

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük