6 TERÜLET, AHOL MEG TUDSZ ÉLNI A NYELVTUDÁSBÓL

Egyes munkakörökben csak nyelvtudásra van szükség, bizonyos területeken pedig a nyelveket ötvözni, kombinálni kell egyéb szakképesítéssel.
Legyen szó akár az első, akár a második lehetőségről, egy dolog biztos: nyelvtudással, többek között olasz nyelvtanulással és nyelvtudással is mindig több lábon lehet állni.

 • 1.  OKTATÁS
  Legyen szó állami keretek között oktató, nyelvtanfolyamon tanító vagy magánórákat adó nyelvtanárokról, egy dolog biztos: a munkájukra mindig szükség lesz.
 • 2.  IDEGENFORGALOM ÉS VENDÉGLÁTÁS
  Komplex ágazat, melyben a legfontosabb szakmák:
  idegenvezető, utazási irodai munkatárs, szállodai alkalmazott pl. recepciós, felszolgáló, szállásadó (pl. airbnb keretei között).
 • 3.  TOLMÁCS ÉS FORDÍTÓ
  A fordítóprogramok nem tudják elvenni a munkájukat, a pontos, precíz fordításhoz és fordításhoz mindig szükség lesz a fordítókra.
 • 4.  KÜLKERESKEDELEM
  A külföldi partnerekkel való kapcsolattartás elengedhetetlen feltétele a stabil nyelvtudás.
 • 5.  KERESKEDELEM
  A globalizáció következtében egyre több a turista és az idegen ajkú vásárló, az általuk frekventált helyeken fontos az idegennyelvtudás.
 • 6.  MULTINACIONÁLIS VÁLLALATOK
  A külföldi partnerekkel valamint a munkatársakkal való kapcsolattartás feltétele, hogy remekül beszélj 1-2 idegen nyelven. Az angol mellett az olasznyelv mindig is egy nagyon keresett nyelv volt és valószínűleg marad is.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top