6 TERÜLET, AHOL MEG TUDSZ ÉLNI A NYELVTUDÁSBÓL

2018-10-03
Olasz nyelvtanulás, olasz nyelvtan
, , , , ,
0

Egyes munkakörökben csak nyelvtudásra van szükség, bizonyos területeken pedig a nyelveket ötvözni, kombinálni kell egyéb szakképesítéssel.
Legyen szó akár az első, akár a második lehetőségről, egy dolog biztos: nyelvtudással, többek között olasz nyelvtanulással és nyelvtudással is mindig több lábon lehet állni.

 • 1.  OKTATÁS
  Legyen szó állami keretek között oktató, nyelvtanfolyamon tanító vagy magánórákat adó nyelvtanárokról, egy dolog biztos: a munkájukra mindig szükség lesz.
 • 2.  IDEGENFORGALOM ÉS VENDÉGLÁTÁS
  Komplex ágazat, melyben a legfontosabb szakmák:
  idegenvezető, utazási irodai munkatárs, szállodai alkalmazott pl. recepciós, felszolgáló, szállásadó (pl. airbnb keretei között).
 • 3.  TOLMÁCS ÉS FORDÍTÓ
  A fordítóprogramok nem tudják elvenni a munkájukat, a pontos, precíz fordításhoz és fordításhoz mindig szükség lesz a fordítókra.
 • 4.  KÜLKERESKEDELEM
  A külföldi partnerekkel való kapcsolattartás elengedhetetlen feltétele a stabil nyelvtudás.
 • 5.  KERESKEDELEM
  A globalizáció következtében egyre több a turista és az idegen ajkú vásárló, az általuk frekventált helyeken fontos az idegennyelvtudás.
 • 6.  MULTINACIONÁLIS VÁLLALATOK
  A külföldi partnerekkel valamint a munkatársakkal való kapcsolattartás feltétele, hogy remekül beszélj 1-2 idegen nyelven. Az angol mellett az olasznyelv mindig is egy nagyon keresett nyelv volt és valószínűleg marad is.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük