OlaszNyelvtan.hu | Olasz nyelvtanulás

A mikulás Milánóba költözött

2019-11-25
Olasz kultúra , Olasz nyelvtanulás, olasz nyelvtan
, , , , , , ,
0

Karácsony az év talán legszebb időszaka, karácsony környékén mi felnőttek a kötelező (?) rohanáson felül szeretnénk visszamenni egy picit a gyerekkorba, emlékezni, játékokat kipróbálni, rácsodálkozni a karácsony varázsára, mint ahogy azt gyermekkorunkban tettük.
Egy ilyen utazásra hívlak most titeket, lélegzetelállító látványosságokkal, fényjátékokkal, mesevárossal.

A 30.000 négyzetméteren elterülő karácsonyi falu, amit a San Siro melletti lóversenypályán állítottak fel, az eddig legnagyobb, amit valaha Olaszországban építettek.  
A tematikus mikulásváros, amit az előző években Torinóban lehetett meglátogatni, november 22. és december 30. között várja látogatóit.
A várost különböző útvonalakon lehet bejárni, mindegyik egy-egy karácsonyi téma köré épül.

Az elődök folyosóján például fényképeken, rajzokon és festményeken keresztül ismerkedhettek meg a télapó és a karácsony körüli mítoszokkal, történetekkel, amik az elmúlt évszázadokat övezték.
A főútvonal a játékgyárba visz minket, ahol a mesék életre kelnek és az álmok megvalósulnak. Láthattok itt füstöt eregető, pöfögő kisvasutat, a szemeitek előtt gyártják a babákat, vasutat, játék mackókat.

Innen lehet eljutni a kétszintes manók otthonába, a télapó házába, a rénszarvas otthonába, majd végül megtekinthetitek a télapó szánkóját is.

Egy másik útvonal a levélírás világába vezet minket. A levélírás termében manók segítenek a kicsiknek abban, hogy megírják leveleiket a télapónak. Itt találhattok egy postahivatalt is, ahol ezeket a leveleket lepecsételik és feladják.
Végül, de nem utolsó sorban megcsodálhatjátok a manók falvát, amit lappföldi stílusban rendeztek be. Itt mindenféle karácsonyi finomságot lehet kóstolni illetve klassz, egyedi karácsonyi ajándékokat lehet vásárolni. A legkisebbeket pedig hatalmas játszóházzal várják.

Manó és egyéb jelmezekbe bújt színészekkel és balerinákkal találkozhattok sétátok során, akik naponta bámulatos előadássokkal lépnek fel a napszínpadon.
Kint pedig felpattanhattok a mikulásvonatra, amivel körbejárhatjátok az „egész” világot. 🙂
A télapó házán túl egy hatalmas karácsonyi vásár forgatagában is elvegyülhetnek az ide látogatók.

A mikulásvárost az M1-es és az M5-ös metróval tudjátok megközelíteni, a Lotto megállónál kell leszállni.
Hétfő és péntek között a felnőtt jegy 13, a gyermekjegy és nyugdíjas jegy 10€-ba kerül. Hétvégén minden egy 3€-val drágább.

villaggio di Babbo Natalemikulásváros
sognareálmodni
sognoálom
fabbrica dei giochijátékgyár
impacchettarebecsomagolni
giocattolojáték
rennarénszarva
barba biancafehér szakáll
magicomágikus, varázslatos
fiabamese

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük