A mikulás Milánóba költözött

Karácsony az év talán legszebb időszaka, karácsony környékén mi felnőttek a kötelező (?) rohanáson felül szeretnénk visszamenni egy picit a gyerekkorba, emlékezni, játékokat kipróbálni, rácsodálkozni a karácsony varázsára, mint ahogy azt gyermekkorunkban tettük.
Egy ilyen utazásra hívlak most titeket, lélegzetelállító látványosságokkal, fényjátékokkal, mesevárossal.

A 30.000 négyzetméteren elterülő karácsonyi falu, amit a San Siro melletti lóversenypályán állítottak fel, az eddig legnagyobb, amit valaha Olaszországban építettek.  
A tematikus mikulásváros, amit az előző években Torinóban lehetett meglátogatni, november 22. és december 30. között várja látogatóit.
A várost különböző útvonalakon lehet bejárni, mindegyik egy-egy karácsonyi téma köré épül.

Az elődök folyosóján például fényképeken, rajzokon és festményeken keresztül ismerkedhettek meg a télapó és a karácsony körüli mítoszokkal, történetekkel, amik az elmúlt évszázadokat övezték.
A főútvonal a játékgyárba visz minket, ahol a mesék életre kelnek és az álmok megvalósulnak. Láthattok itt füstöt eregető, pöfögő kisvasutat, a szemeitek előtt gyártják a babákat, vasutat, játék mackókat.

Innen lehet eljutni a kétszintes manók otthonába, a télapó házába, a rénszarvas otthonába, majd végül megtekinthetitek a télapó szánkóját is.

Egy másik útvonal a levélírás világába vezet minket. A levélírás termében manók segítenek a kicsiknek abban, hogy megírják leveleiket a télapónak. Itt találhattok egy postahivatalt is, ahol ezeket a leveleket lepecsételik és feladják.
Végül, de nem utolsó sorban megcsodálhatjátok a manók falvát, amit lappföldi stílusban rendeztek be. Itt mindenféle karácsonyi finomságot lehet kóstolni illetve klassz, egyedi karácsonyi ajándékokat lehet vásárolni. A legkisebbeket pedig hatalmas játszóházzal várják.

Manó és egyéb jelmezekbe bújt színészekkel és balerinákkal találkozhattok sétátok során, akik naponta bámulatos előadássokkal lépnek fel a napszínpadon.
Kint pedig felpattanhattok a mikulásvonatra, amivel körbejárhatjátok az „egész” világot. 🙂
A télapó házán túl egy hatalmas karácsonyi vásár forgatagában is elvegyülhetnek az ide látogatók.

A mikulásvárost az M1-es és az M5-ös metróval tudjátok megközelíteni, a Lotto megállónál kell leszállni.
Hétfő és péntek között a felnőtt jegy 13, a gyermekjegy és nyugdíjas jegy 10€-ba kerül. Hétvégén minden egy 3€-val drágább.

villaggio di Babbo Natalemikulásváros
sognareálmodni
sognoálom
fabbrica dei giochijátékgyár
impacchettarebecsomagolni
giocattolojáték
rennarénszarva
barba biancafehér szakáll
magicomágikus, varázslatos
fiabamese
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top