9+1 OK, AMIÉRT ÉRDEMES NYELVEKET TANULNI

2018-10-01
Olasz nyelvtanulás, olasz nyelvtan
, , , , ,
0

 • 1. TOVÁBBTANULÁS
  2020-tól egy emelt szintű érettségi és egy komplex B2-es nyelvvizsga szükséges, hogy bekerülj a felsőoktatási intézményekbe. Emiatt fontos, hogy minden diák időben elkezdje olasz vagy egyéb idegen nyelvű nyelvtanulását.
 • 2. DIPLOMA ÁTVÉTELE
  Évente számtalan diploma „ragad benn” a főiskolákon és egyetemeken, az államvizsgázott hallgatók nyelvvizsga hiányában nem tudják átvenni a diplomájukat, ennek következtében közülük sokan nem tudnak elhelyezkedni a végzettségüknek megfelelően.
  Egy, a diplomamentőről szóló cikkben az jelent meg, hogy pillanatnyilag közel százezer át nem vett diploma van országszerte. Döbbenetesen magas szám.
 • 3. FILMEK, SOROZATOK
  Ugye te is nézel néhány sorozatot? Eredeti nyelven felirattal vagy felirat nélkül, magyar felirattal, vagy esetleg szinkronizálva nézed-e? Ugye, hogy a legjobb eredetiben, felirat nélkül nézni a filmeket és a sorozatokat, vagy bármit, ami felkelti az érdeklődésedet?
 • 4. ZENEHALLGATÁS
  Tegye fel a kezét, aki nem szereti a zenét! Ugye, hogy sokkal jobb úgy zenét hallgatni, hogy értjük is a szöveget? Arról nem beszélve, hogy a filmezés mellett a zenehallgatás is egy nagyon hatékony nyelvtanulási eszköz.
 • 5. BÖNGÉSZÉS A NETEN
  Ugye te is sokat olvasol és barangolsz a neten? Néha céltalanul, ide-oda kattingatva, néha céltudatosan. Ugye te is sokszor csak idegen nyelven/nyelveken találod meg a kérdéseidre a válaszokat?
 • 6.UTAZÁS, UTAZÁSI ELŐKÉSZÜLETEK
  Szerencsére olyan világban élünk, hogy viszonylag olcsón, könnyen és biztonságosan utazhatunk világszerte. Ahhoz, hogy ezt megszervezd, összegyűjtsd a szükséges információkat és élvezd az utadat, hogy ne adjanak el, nem árt legalább angolul konyhanyelven beszélni. Ha Olaszországba készülsz, nem biztos, hogy a szállásadóddal az olasz nyelven kívül máshogy is tudsz kommunikálni.
 • 7. ELHELYEZKEDÉS, MUNKAHELYVÁLTÁS
  Ha szeretnél jó munkahelyen magas fizetésért dolgozni (és itt most nem csak a multikulturális környezetről beszélek), a mai világban elengedhetetlen 1-2 idegen nyelv ismerete, amit a leendő munkáltatók általában keményen tesztelnek mind írásban, mind szóban. Ha olaszokkal szeretnék dolgozni, olasz nyelvtudás nélkül egészen biztosan nem fognak felvenni.
 • 8.KÜLFÖLDRE KÖLTÖZÉS
  Azzal, hogy uniós tagországgá váltunk, szerencsére könnyebbé vált mind az utazás, mind a külföldön való tanulás és/vagy munkavállalás. Ezek elengedhetetlen feltétele, hogy magas szinten beszéld az adott ország nyelvét.
 • 9. ISMERKEDÉS
  Az utazások, koncertek, bulik, Erasmus, külföldre költözés során új, külföldi emberekkel is megismerkedünk. Egy közös nyelv ismerete elengedhetetlen, hogy kommunikálni tudjunk. Az olaszok miatt pedig az olasz nyelvtanulás és az olasz nyelvismeret elengedhetetlen.
 • +1 „AHÁNY NYELVET BESZÉLSZ, ANNYI EMBER VAGY”
  Szakállas, de igaz tézis. Ha elsajátítasz egy idegen nyelvet és azon a nyelven kezdesz el gondolkodni, megérted a helyiek gondolkodásmódját (ez egy közös, 3. nyelven ritkán történik meg), más aspektusból (is) látod a világot.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük