A könyv máris visszahozta az árát

2019-02-14
Olasz nyelvtanulás, olasz nyelvtan
, , , , , , ,
0

Tegnap este az utolsó tanítványommal az óra végén megállapítottuk, hogy egyrészt nagyon jól haladunk, mert aznap is hatalmas anyagmennyiséget vettünk át, másrészt pedig a könyv máris visszahozta az árát.

Ezt hogyan csináltuk?
Egyszerű, a tanítványom szeretné elsajátítani a nyelvet, felkészületlenül soha nem érkezik. Ő azt sem bánná, ha napi 10 oldal írásbeli házit kapna tőlem. 🙂
Másrészt megvásárolta a könyvet.
Miközben magyarázok, ott van előtte.
Nem kell jegyzetelnie, vagy ha igen, akkor azért, mert kiegészítem az adott nyelvtant még plussz mondatokkal, vagy mesélek még 1-2 érdekes (vagy kevésbé érdekes, de hasznos) dolgot az adott anyaggal kapcsolatban.
Ezzel temérdek időt megspórolunk.

Átvettük a névelős elöljárószavak közül az in és su, valamint a kakukktojás con elöljárókat az összes névelővel, példamondatokkal.
Majd még mindig bírta és a teljes időpont kifejezését is (hónapok, napok, napszakok, dátumok, óraállás minden létező formában és minden létező elöljárószóval).
Az összes fenti nyelvtant kb. 60-70 perc alatt.

Ez egy hatalmas falat és nagyon fontos anyagrész, ami után most természetesen megállunk, és minden begyakorlunk. Emellé jöhet a szókincsfejlesztés. 🙂

A referencia a bejegyzésben szereplő tanítványomtól származik.

A könyvbe az alábbi linkre kattintva tudsz belelapozni:
https://olasznyelvtan.hu/belelapozok/

Ez természetesen csak egy kiemelt példa a sok közül.

A múlt héten kezdtem két teljesen kezdő olaszossal.
Az egyik tanítványom nem vásárolta meg a könyvet, mindent, amit magyaráztam, le kellett írni, a 90 perces óra simán elment azzal, hogy megtanultuk a fonetikát. 
A másik tanítványom megvásárolta előre a könyvet, és miközben magyaráztam a fonetikát, figyelt, követte a könyvben a hallottakat, keveset kellett jegyzetelnie és mintegy 20-25 perccel korábban végeztünk ezzel az anyagrésszel. 

Számold ki, egy-egy nyelvórán mennyi nyelvtant tudsz átvenni (legyen az tanfolyam, iskolai vagy magánóra)?
Ebben a nyelvtan lexikonban 0-tól egészen felsőfoking minden nyelvtant megtalálsz köntörfalazás és mellébeszélés nélkül, 3 budapesti magánóra áráért. 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük