skip to Main Content
A Könyv Máris Visszahozta Az árát

A könyv máris visszahozta az árát

Tegnap este az utolsó tanítványommal az óra végén megállapítottuk, hogy egyrészt nagyon jól haladunk, mert aznap is hatalmas anyagmennyiséget vettünk át, másrészt pedig a könyv máris visszahozta az árát.

Ezt hogyan csináltuk?
Egyszerű, a tanítványom szeretné elsajátítani a nyelvet, felkészületlenül soha nem érkezik. Ő azt sem bánná, ha napi 10 oldal írásbeli házit kapna tőlem. 🙂
Másrészt megvásárolta a könyvet.
Miközben magyarázok, ott van előtte.
Nem kell jegyzetelnie, vagy ha igen, akkor azért, mert kiegészítem az adott nyelvtant még plussz mondatokkal, vagy mesélek még 1-2 érdekes (vagy kevésbé érdekes, de hasznos) dolgot az adott anyaggal kapcsolatban.
Ezzel temérdek időt megspórolunk.

Átvettük a névelős elöljárószavak közül az in és su, valamint a kakukktojás con elöljárókat az összes névelővel, példamondatokkal.
Majd még mindig bírta és a teljes időpont kifejezését is (hónapok, napok, napszakok, dátumok, óraállás minden létező formában és minden létező elöljárószóval).
Az összes fenti nyelvtant kb. 60-70 perc alatt.

Ez egy hatalmas falat és nagyon fontos anyagrész, ami után most természetesen megállunk, és minden begyakorlunk. Emellé jöhet a szókincsfejlesztés. 🙂

A referencia a bejegyzésben szereplő tanítványomtól származik.

A könyvbe az alábbi linkre kattintva tudsz belelapozni:
https://olasznyelvtan.hu/belelapozok/

Ha szereted az olasz kultúrát és az olasz nyelvet, erről többet is meg szeretnél tudni, kérlek, hogy látogass el az oldalamra:
https://www.facebook.com/olasznyelvtan/?ref

Back To Top