skip to Main Content
Murano, A Velencei-lagúna üvegszigete

Murano, a Velencei-lagúna üvegszigete

Ez a meseszép kis sziget a Velencei-lagúna egyik gyöngyszeme, Velencétől északkeletre helyezkedik el. Akár a karnevál az apropója, hogy Velencében járunk, akár bármi más, érdemes felfedezni a lagúna szigetvilágát.Ha karnevál idején jártok erre, érdemes hétvégén meglátogatni ezt a varázslatosan szép szigetet. Karneváli jelmezesekkel itt is bőven fogtok találkozni, de sokkal kisebb a tolongás, mint a főszigeten.
Javaslom, hogy vásároljátok meg a Velence card-ot, ezzel jöhettek-mehettek a szigetek között.

Murano már a 13. században is a velencei üveggyártás központja volt. A sziget ezt megelőzően kis halásztelepülés volt, de miután Velencéből kitiltották az üveggyártókat tűzveszély miatt, üvegipara fellendült és azóta is az üveg a sziget húzó iparága és legfőbb turisztikai látványossága.

A szigeten találták fel az úgynevezett aventurin üveget, ami sötétzöld üveg, benne aranycseppekkel. A kő bőrgyógyító, vérnyomást kiegyenlítő, csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert, gyógyítja a köszvényt és a pikkelysömört, csökkenti a szervezetben lévő gyulladásokat és az allergiát.

Murano 5 kis szigetből álló település, melyet középen egy csatorna szel ketté. A napóleoni és az osztrák megszállás következtében kevés műemlék maradt meg az utókor számára.

Ezek a műemlékek az alábbiak: Santa Maria és Donato Bazilika, a San Pietro Martire templom, az Üvegmúzeum, a világítótorony és Campo Santo Stefano, ahol a híres óratornyon kívül egy modern, üveg köztéri szobor is található.

Ha szereted az olasz kultúrát és az olasz nyelvet, erről többet is meg szeretnél tudni, kérlek, hogy látogass el az oldalamra:
https://www.facebook.com/olasznyelvtan/?ref

Back To Top