skip to Main Content
GUBBIO – A VILÁG LEGNAGYOBB KARÁCSONYFÁJA

GUBBIO – A VILÁG LEGNAGYOBB KARÁCSONYFÁJA

Umbriában, Gubbio városában világít a világ legnagyobb karácsonyfája.
A karácsonyi időszakban a gyönyörű középkori város mögött elhelyezkedő Ingino-hegy lejtőin hatalmas kivilágított karácsonyfa tárul elénk.
Ennek megvalósításához különböző színű és típusú fényfüzéreket használnak.

A karácsonyfa 350 x 650 méteres. A fa gyökerei érintik a középkori várfalat, a karácsonyi nagy csillag ugyanakkor a Sant’Ubaldo bazilika (Gubbio védőszentje) felett, a hegy tetején helyezkedik el.
Ennek a gigantikus fának a megvalósításához összesen 8500 méter kábelre van szükség, amit 1350 foglalat és dugó köt össze.

A fát először 1981-ben valósították meg önkéntesek, azóta minden évben december 7-én ünnepélyes keretek között kapcsolják fel a karácsonyfa fényeit, és a fa egészen Vízkeresztig világít.
A december 7-i ünnepségen minden évben igen fontos személyiségek vesznek részt. Például 2011-ben XVI. Benedek pápa, a következő évben Giorgio Napolitano, akkori köztársasági elnök; 2014-ben pedig Ferenc pápa kapcsolta fel a karácsonyfa fényeit.

A világ legnagyobb karácsonyfája a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült.
A világítási rendszere éves szinten körülbelül 11.500 kWh fogyasztást jelent. A fa valamennyi fényének táplálására egy olyan napelem rendszer működik, ami 16 darab 280 W-os modulból áll. Ezek egész évben annyi energiát generálnak, ami a fa világításának villamosenergia-szükségletét jelentős részben fedezi az ünnepi időszakban.

✅ Olaszul tanulsz, de nem érted a nyelvtan összefüggéseit?
✅ Érettségire, nyelvvizsgára, olasz utazásra készülsz?
✅ Szeretnél Olaszországba költözni, és jól jönne egy segítség, amit egyedül is fel tudsz dolgozni?
✅ Szeretnél az olaszokkal az anyanyelvükön kommunikálni?

ITT A MEGOLDÁS!
⬇️⬇️⬇️
https://olasznyelvtan.hu/megrendelem/

Back To Top