VERONA, A SZERELEM ÉS A KARÁCSONYI FÉNYEK VÁROSA

Verona Veneto tartomány festői és romantikus városa híres Rómeó és Júlia tragikus szerelméről, de azt tudjátok-e, hogy évről-évre egyre népszerűbb karácsonyi piacáról és a világ minden pontjáról érkezett betlehem kiállításáról is?

Milánóból vonattal ugrottunk át egy napra ebbe a csodaszép, fényekben pompázó városba. A freccia rossa vonatok egyikével alig több, mint egy óra alatt lehet megtenni az utat.
Ezekről az olasz gyorsvonatokról is fogok majd írni egy másik bejegyzésben.

Forráskép megtekintése

 

2019-ben harmadik alkalommal kerül sor a Confartigianato Verona kezdeményezésre. Ennek keretében december 7-30 között lehetőséget kínálnak a turisták és a város lakói számára, hogy Veronában és környékén betekintést nyerhessenek és felfedezhessék a kézműves mesterségek titkait. Ezek az események szorosan kapcsolódnak a „Karácsony Veronában” és „Karácsony a Garda-tónál és környékén” eseményeihez.

Ez a csodálatos város, mely immár 18 éve az Unesco Világörökség részét képezi, az év bármely szakában varázslatos és romantikus, de ha lehet ezt fokozni, karácsony idején még inkább felülmúlja önmagát.

Bámulatos a karácsonyi fényekben, egy tipikus karácsonyi mese hangulatát idézi a város minden szeglete.
A város főutcáit energiatakarékos és okos led fényfüzérekkel díszítették fel, Milánóhoz hasonlóan a párizsi Champs Élysées hangulatát keltve.

A hagyományokhoz híven a város főterén kerül megrendezésre idén is a karácsonyi vásár. A Piazza Signori terén legalább 60 kis hangulatos faházikót állítottak fel, melyekben karácsonyi ajándéktárgyakat vásárolhatunk, mint például fa játékok, kerámiák, üveg karácsonyi díszek.

Valamint megkóstolhatjuk a város karácsonyi ételeit és édességeit, többek között a pandorot.
Ebben a bejegyzésben – recepttel megtűzdelve – olvashattok erről bővebben.

A karácsonyi vásár folytatódik a Tribunale téren és Cortile del Mercato Vecchión, ahol felállították a télapó házát és a kicsik itt dobhatják be a postaládába a mikulásnak szánt leveleiket.

Verona városában is, mint ahogy szerte Olaszországban, a betlehem állítása hagyomány. Az Arénával szemben 400 különböző betlehemet – melyek a világ különböző szegleteiből érkeztek (többek között Magyarországról is) – lehet egy helyen megtekinteni. A kiállított betlehemek jelentős része magángyűjteményekből érkezett Veronába.

Karácsony idején város egyik szimbóluma a gigantikus karácsonyi csillag, ezt az Aréna mellett találjuk.

Ha Verona, nem hagyhattuk ki sem Júlia erkélyének, sem Rómeó házának a felkeresését.

Júlia házának meglehetősen aprócska belső udvara most is zsúfolásig megtelt turistákkal. A falak roskadásig voltak levelekkel, szerelem-lakatokkal. Felállítottak egy kívánság karácsonyfát is, ami szintén roskadozott a levelek, cetlik alatt.

Rómeó háza sajnos nem látogatható, csak a kerítésen keresztül csodálhatjuk meg egy részét ennek a gyönyörű épületnek.
A házhoz tartozó kis templom ugyanakkor nyitva áll a látogatók számára is.

Ha tetszett a bejegyzés, és szerinted másoknak is érdekes lenne, köszönöm szépen, ha megosztod! 🙂

motivook
atmosfera nataliziakarácsonyi hangulat
stellacsillag
gigantescogigantikus
luminariekarácsonyi fények
mercatini natalizikarácsonyi vásár
fiabescomesés, mesébe illő
collaborazioneegyüttműködés
espositorekiállító
dolci natalizikarácsonyi édességek
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top