skip to Main Content
VERONA, A SZERELEM ÉS A KARÁCSONYI FÉNYEK VÁROSA

VERONA, A SZERELEM ÉS A KARÁCSONYI FÉNYEK VÁROSA

Verona Veneto tartomány festői és romantikus városa híres Rómeó és Júlia tragikus szerelméről, de azt tudjátok-e, hogy évről-évre egyre népszerűbb karácsonyi piacáról és a világ minden pontjáról érkezett betlehem kiállításáról is?

Milánóból vonattal ugrottunk át egy napra ebbe a csodaszép, fényekben pompázó városba. A freccia rossa vonatok egyikével alig több, mint egy óra alatt lehet megtenni az utat.
Ezekről az olasz gyorsvonatokról is fogok majd írni egy másik bejegyzésben.

Idén harmadik alkalommal kerül sor a Confartigianato Verona kezdeményezésre. Ennek keretében december 7-30 között lehetőséget kínálnak a turisták és a város lakói számára, hogy Veronában és környékén betekintést nyerhessenek és felfedezhessék a kézműves mesterségek titkait. Ezek az események szorosan kapcsolódnak a „Karácsony Veronában” és „Karácsony a Garda-tónál és környékén” eseményeihez.

Ez a csodálatos város, mely immár 18 éve az Unesco Világörökség részét képezi, az év bármely szakában varázslatos és romantikus, de ha lehet ezt fokozni, karácsony idején még inkább felülmúlja önmagát.

Bámulatos a karácsonyi fényekben, egy tipikus karácsonyi mese hangulatát idézi a város minden szeglete.
A város főutcáit energiatakarékos és okos led fényfüzérekkel díszítették fel, Milánóhoz hasonlóan a párizsi Champs Élysées hangulatát keltve.

A hagyományokhoz híven a város főterén kerül megrendezésre idén is a karácsonyi vásár. A Piazza Signori terén legalább 60 kis hangulatos faházikót állítottak fel, melyekben karácsonyi ajándéktárgyakat vásárolhatunk, mint például fa játékok, kerámiák, üveg karácsonyi díszek.

Valamint megkóstolhatjuk a város karácsonyi ételeit és édességeit, többek között a pandorot.
Az alábbi bejegyzésben – recepttel megtűzdelve – olvashattok erről bővebben:
https://olasznyelvtan.hu/pandoro-a-fenseges-veronai-karacsonyi-edesseg-mesebe-illo-happy-enddel/

A karácsonyi vásár folytatódik a Tribunale téren és Cortile del Mercato Vecchión, ahol felállították a télapó házát és a kicsik itt dobhatják be a postaládába a mikulásnak szánt leveleiket.

Verona városában is, mint ahogy szerte Olaszországban, a betlehem állítása hagyomány. Az Arénával szemben 400 különböző betlehemet – melyek a világ különböző szegleteiből érkeztek (többek között Magyarországról is) – lehet egy helyen megtekinteni. A kiállított betlehemek jelentős része magángyűjteményekből érkezett Veronába.

Karácsony idején város egyik szimbóluma a gigantikus karácsonyi csillag, ezt az Aréna mellett találjuk.

Ha Verona, nem hagyhattuk ki sem Júlia erkélyének, sem Rómeó házának a felkeresését.

Júlia házának meglehetősen aprócska belső udvara most is zsúfolásig megtelt turistákkal. A falak roskadásig voltak levelekkel, szerelem-lakatokkal. Felállítottak egy kívánság karácsonyfát is, ami szintén roskadozott a levelek, cetlik alatt.

Rómeó háza sajnos nem látogatható, csak a kerítésen keresztül csodálhatjuk meg egy részét ennek a gyönyörű épületnek.
A házhoz tartozó kis templom ugyanakkor nyitva áll a látogatók számára is.

✅ Olaszul tanulsz, de nem érted a nyelvtan összefüggéseit?
✅ Érettségire, nyelvvizsgára, olasz utazásra készülsz?
✅ Szeretnél Olaszországba költözni, és jól jönne egy segítség, amit egyedül is fel tudsz dolgozni?
✅ Szeretnél az olaszokkal az anyanyelvükön kommunikálni?

ITT A MEGOLDÁS!
⬇️⬇️⬇️
https://olasznyelvtan.hu/megrendelem/

Back To Top