Ristobond – fizesd ki most a vacsorádat, fogyaszd el a járvány után!

ristobond a sokadik új szó, ami a koronavírus járvány következtében alakult ki.
Bizalom az étterem iránt és optimizmus a jövőt illetően, így tudnám megfogalmazni a kezdeményezés lényegét tömören és velősen.

A szó mögött egy újabb fantasztikus és kreatív kezdeményezés áll, ami Amerikából indult el, és az a lényege, hogy a most zárva tartó éttermeket, pizzériákat segítjük olyan módon, hogy kedvezményes áron előre kifizetjük két vagy több fő részére az ebédünket vagy a vacsoránkat, amit majd a járvány lezajlása után tudunk az adott étteremben elfogyasztani.

Restaurant, Gastronomy, Guest Room, Covered, Decoration

A ristobond tehát nem más, mint egy voucher, amit a kezdeményezésben részt vevő éttermekben lehet majd beváltani. Az éttermek vendégei közvetlenül veszik fel az általuk kiválasztott étteremmel a kapcsolatot, és vásárolják meg náluk a vouchert.

Ezáltal támogatjuk a nehéz helyzetbe került éttermeket, hiszen ezeknek a vállalkozásoknak most általában nincs bevételük.
A leleményes éttermek ebben az időszakban házhozszállítást vállalnak, (a karitatív, jófej éttermek ingyen készítik el az ételt az egészségügyi dolgozók számára, az ételek kiszállítása is ingyen történik, a taxisok jóvoltából), a séfek pedig online főzőórákat tartanak.

Kitchen, Work, Restaurant, Cook, Chef, Professional

A ristobond ötlete az Egyesült Államokban született Dining Bond néven. Az Államokban az aktuális menü árából 25%-ot engedményt kapnak azok, akik előre kifizetik a vacsorájukat.

Olaszországban Torinóban indult el a ristobond kezdeményezés április 1-én, azóta egyre több étterem és pizzéria csatlakozott hozzá. Amerikai mintára, az olasz éttermek is 25% kedvezményt adnak ételeik árából. Vannak éttermek, amik ezen felül minden ristobond megvásárlásából 4 €-t adományoznak a Protezione Civile (a polgári védelem szervezete) számára.

Pizza, Pizzeria, Food, Alimentari, Restaurant, Eat

Ebben a videóban megtekinthetők a ristobonddal kapcsolatos információk olaszul, amik a tegnapi tv híradókban hangzottak el.

offertaajánlat, kínálat
cliente (il)ügyfél, vendég
prezzo specialeakciós ár
scontoárengedmény
donareadományozni
riaperturaújra nyitás
dare fiducia abizalmat szavazni valakinek / valaminek
supportaretámogatni
aiutaresegíteni
cena prepagataelőre kifizetett vacsora

 

Ha úgy gondolod, hogy más számára is hasznos vagy érdekes lehet ez a bejegyzés, köszönöm szépen, ha megosztod. 🙂

Dessert, Cake, Tiramisu, Food, Sweet, Restaurant, Plate

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top