A 25 legjobb, Olaszországban játszódó külföldi film 3.

2023-07-19
Olasz kultúra , Olasz nyelvtanulás, olasz nyelvtan
, , , ,
0

Lenyűgöző tájaival, elbűvölő városaival és magával ragadó kultúrájával Olaszország évtizedek óta a filmrendezők kedvenc helyszíne,  ennek eredményeként számtalan csodálatos, Olaszországban játszódó film közül válogathatunk.
A bejegyzés első két része ITT és ITT található.

Free Italy City photo and picture

Politikai és akciófilmek Olaszországról

Rejtélyre, egy kis politikai cselszövésre vagy csak néhány jó, régimódi üldözési jelenetre vágysz és közben gyönyörű olasz városokban is utaznál virtuálisan? Ha igen, akkor az alábbi izgalmas, Olaszországban játszódó filmek neked szólnak!

Angyalok és démonok (Angels & Demons, 2009)

A DaVinci-kód film folytatása, bár az Angyalok és démonok könyv valójában ennek az előzmény volt.  Gyászol a Vatikán és a világ, elhunyt a pápa. Hamarosan kezdetét venné a konklávé, ám elrabolják a négy preferítót (a pápai székre legesélyesebb bíboros) a Vatikánból.

A főszereplője Tom Hanks, olasz forgatási helyszínei Róma és Puglia.

Free Rome St Peter'S Basilica photo and picture

A Quantum csendje (Quantum of Solace, 2008)

Természetesen az Olaszországról szóló filmek listájáról nem maradhatnak le a James Bond filmek sem.
A Quantum csendje a Casino Royale folytatása,  Olaszországban a Garda-tó és a környékén valamint toszkán vidéken és Sienában játszódik.
Angolosoknak egy kis ízelítő a filmből:

 

A tehetséges Ripley úr (The Talented Mr. Ripley, 1999)

A film 1950-es években játszódik, és olyan sztárszereplőkkel büszkélkedhet, mint Matt Damon, Jude Law és Gwyneth Paltrow.
A cselekményekben, fordulatokban gazdag film pszichológiai thrillert, a kiváló színészi alakítások és/vagy az Olaszország szépségét bemutató, teljesen lenyűgöző operatőri munka miatt mindenképpen tegyük fel  ezt is az Olaszországról szóló kötelező filmek listájához.

Free Coast Sea photo and picture

Az utazó (The Tourist, 2010)

Részben érdekfeszítő kémfilm, részben rablásfilm, a The Tourist meglehetősen standard, de élvezetes  amerikaifrancia thriller. Főszereplői Angelina Jolie és Johnny Depp.
A film nagy részét a gyönyörű Velencében forgatták,  a lagúnákban és a háztetőkön az üldözési jelenetekre egészen biztosan mindenki emlékszik, vagy ha még nem látta volna a filmet, akkor emlékezni fog. 

Free Venice Canale Grande photo and picture

A Pókember – Idegenben (Spider-Man: Far From Home, 2019)

A 2017-ben bemutatott Pókember: Hazatérés című film folytatása.
A midtowni Természettudományi és Technológiai Gimnáziumban újrakezdik a tanévet, a gimi rendez egy kéthetes kirándulást Európába.
Az osztálytársak elutaznak Velencébe, ahol résztvevői lesznek a Víz Elementál támadásának, ami hatalmas pusztítást okoz a városban.

A film részben Velencében játszódik, valamint számos más helyen Európa-szerte, és míg a csatajelenet leforgatására készült egy díszlet (a tényleges Rialto-híd biztosan nem lett volna alkalmas a filmezésre), de jónéhány jelenetet a helyszínen forgattak.

Free Italy Venice photo and picture

Az olasz meló (The Italian Job, 2003, 1969)

A klasszikus rablásfilm Mini Cooperekkel és rengeteg Velencével, beleértve a velencei csatornákon átívelő epikus üldözési jelenetet is. Az Olasz meló több bűnöző történetét meséli el, akik összefogtak, hogy megtalálják  egy korábbi kollégájukat.
Noha ennek a filmnek az Olaszországban játszódó 2003-as változatát ismerjük a legjobban,  az valójában egy 1969-es brit film remakeje volt!

Free City Architecture photo and picture

Tea Mussolinivel (Tea with Mussolini, 1999)

A Tea Mussolinivel  félig önéletrajzi vígjáték-dráma háborús film, Franco Zeffirelli rendezésében. Egy fiatal olasz fiú történetét meséli el, akit brit és amerikai hölgyek nevelnek fel a II. világháború előtt és alatt.

Free San Gimignano Tuscany photo and picture

Olaszországban játszódó ifjúsági filmek

Mikor Rómában (When in Rome, 2002)

Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki a film hatására azonnal külföldre akar költözni.
A főszereplő ikerpár Rómába megy, hogy részt vegyen egy nyári gyakornoki programban. A gyakornoki program megkezdése után viszont miatt hamarosan elbocsátják.

Free Rome Italy photo and picture

Alkonyat – Újhold (New Moon, 2009)

A híres Alkonyat saga második része azzal zárul, hogy Bella Swan elkeseredetten átvág Toszkánán, hogy megmentse öngyilkos, félig halhatatlan szerelme, Edward Cullen életét az ősi vámpírok veszélyes irányító testületétől.

A cselekmény csúcspontját valóban Olaszországban forgatták, a toszkán Volterra városa szerepel a könyvben, a filmben Montepulciano veszi át a helyét, ahol a kisváros főterére építettek egy szökőkutat,  itt futott át Bella a téren.

Free Montepulciano Large Square photo and picture

 Csáó, Lizzie (The Lizzie McGuire, 2003)

Igen kedélyborzoló, de tényleg így írták a film magyarra fordított címét.
A Lizzie McGuire Disney Channel műsorának lezárásaként szereplő  szórakoztató tinifilm a 2000-es évek elején, Olaszországban játszódik.

Róma emlékezetes jelenetei közé tartozik, hogy nem csak a 14 éves Lizzie McGuire énekel a Colosseum színpadán, és kocsikázik a Spanyol lépcsőn, de találkozik egy aranyos, vespás fiúval  a Trevi-kútnál, aki miatt otthagyja iskolai csoportját, hogy vele lógjon.

Free Vespa Scooter photo and picture

Ha tetszett a bejegyzés, és szerinted másoknak is hasznos lehet, köszönöm szépen, ha megosztod! 🙂

persecuzione üldözés
salvare megmenteni
piazza tér
vampiro vámpír
guerra mondiale világháború
crescere felnevelni
tirocinio gyakornoki program
ponte híd
criminale bűnöző
gita scolastica iskolai kirándulás

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük