Screenshot_2020-08-01-13-51-49-1

Pisztáciás panna cotta

Ha egyszerűen és gyorsan szeretnétek finom olasz desszertet készíteni, ajánlom a panna cottát.
Az egyik legismertebb olasz desszert a piemonti származású tojásmentes „puding”.

Pistacchi, Albero Di Pistacchio, Albero

Az elkészítéséhez jó minőségű és magas zsírtartalmú tejszínt használunk.
A vaníliás alapverzión túl számtalan módon ízesíthető és díszíthető a panna cotta.
A zselatinnal való kikeverés közben ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, gyümölccsel, gyümölcssziruppal, csokidarabkákkal, csokisziruppal, kávéval, citrushéjjal, kókuszreszelékkel, dióval, mogyoróval, mandulával.

PANNA COTTA AL PISTACCHIO - Cucina con Nenè

Ismerkedjünk meg a pisztáciás panna cotta elkészítésével! 

10 perc alatt elkészíthető és hűtés után azonnal fogyasztható.

Hozzávalók (6 adag elkészítéséhez):
– 8 gr zselélap (4 db)
– 0,5 l friss tejszín
– 8 dkg cukor
– 20 dkg pisztáciás krém
Díszítéshez:
– csokiöntet
– apróra vágott pisztácia

Panna cotta al pistacchio
Kép forrása: ricetteperbimby

Tegyük a zselélapokat hideg vízbe ázni!
Tudtátok, hogy a zselé előtti időkben az olasz háziasszonyok halcsontból kifőtt enyvet használtak a megfelelő állag eléréséhez?
Egy lábasba beleöntjük a fél liter friss tejszínt, hozzáadunk 8 dkg cukrot, alaposan elkeverjük a cukrot, majd ezt követően lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett, kb. 4 percig folytatjuk ezt a műveletet. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük fel a tejszínt!

Adjuk hozzá a lecsöpögtetett zselélapokat, és folyamatos kevergetés közben hagyjuk, hogy felolvadjanak a tejszínben!
Vegyük le a lábast a tűzről!
Egy üvegtál aljára öntsük a 20 dkg pisztáciás krémet, majd apránként adjuk hozzá a még meleg tejszínt. Kézi habverővel alaposan dolgozzuk össze!

A kész, ízesített krémet poharakba, kicsi tálkákba, fagyis poharakba vagy haladók számára, ahogyan a videóban látjátok, szilikonos muffin sütőformába öntjük.
Most jön a recept legnehezebb része: türelmesen várunk. Legalább 4 óráig hagyjuk hűlni hűtőszekrényben.

A videóban látottak szerint, a muffinformából kipattintjuk és fejjel lefelé kistányérra helyezzük a panna cottát.
Csokiöntettel és durvára vágott pisztáciával díszítjük.

Buon appetito! 🙂
Aki elkészíti, küldjön kóstolót fényképet! 🙂

Panna cotta al pistacchio senza zucchero | Da provare subito
Kép forrása: ricettasprint

Pisztáciakrém házilag

Hozzávalók:
– 1 dl olívaolaj
– 8 dkg cukor
– 2 dl sűrített tej
– 25 dkg pisztácia

A meghámozott pisztáciát sütőpapírral bélelt tepsiben  190 fokon kb. 10 percig pirítjuk.
A kihűlt pisztáciát késes keverőbe öntjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a cukrot és a sűrített tejet.
Addig keverjük, míg homogén masszát nem kapunk.
Fogyasztás előtt néhány órára hűtőben tároljuk.

Olaszul már beszélők vagy a nyelvet gyakorolni kívánók számára íme a pisztáciás panna cotta olasznyelvű receptje:

 

Ha tetszett a bejegyzés és szerinted másnak is hasznos lehet, nagyon szépen köszönöm, ha megosztod! 🙂

 

tempo di preparazione elkészítési idő
gelatina zselé
panna tejszín
pistacchio pisztácia
versare önteni
aggiungere hozzáadni
sciogliersi megolvadni, felolvadni
bollire felforralni
mescolare keverni
ciotola tál
Facebook
Twitter
LinkedIn
Kedves leendő könyvvásárló!

Az MPL leterheltsége és a Foxpost csomagautomaták telítettsége miatt karácsony előtt az utolsó feladási nap 2024. december 18. szerda kora délelőtt.
Gondoskodj időben a karácsonyi ajándékról, hogy már szenteste előtt nálad lehessen!

Kedves leendő könyvvásárlók!

Kedves oldallátogatók!

Az OlaszNyelvtan 2024. december 21. – 2025. január 5. között szabadságon van.
Az időközben beérkezett megrendelések teljesítése és az üzenetek megválaszolása 2025. január 6-án délelőtt fog megtörténni.

Minden kedves olaszrajongónak szeretetteljes, meghitt karácsonyi ünnepeket és olasz élményekben is gazdag, nagyon boldog új évet kívánunk!