Az olasz karácsonyi asztalokról nem hiányozhatnak a tipikus karácsonyi ételek és finomságok, köztük a panettone.
Igen ám, de eddig ez édes volt.
Tavaly a karácsonyi ünnepek előtt néhány nappal rukkoltak elő 2 igen érdekes és meglepő variációval, ráadásul mindkettő sós verzió.
Mindkét újdonság nagy port kavart fel a közönségi oldalakon, rengeteg komment érkezett, és sokaknál alaposan kiverte a biztosítékot.
PANDORO MOZZARELLA
Néhány napja egy Nápolyhoz közeli birtokon, a Casa Maryà a közösségi portálokon megosztott egy nagy port felkavart fotót, amin állításuk szerint pandoro mozzarella látható.
Pandoro kinézetre, mozzarella tartalomra.
Tulajdonképpen nem találták fel a spanyolt viaszt, a mozzarella egyszerűen új köntöst, azaz formát kapott.
A csillag alakú mozzarella extravagáns, kreatív, nekem személy szerint nagyon tetszik az ötlet.
A képek forrása: Facebook
PANDORO PIZZA
A szintén extravagáns pandoro pizzát egy cassinói (szintén nem messze Nápolytól) étteremben, a Mamma miában kreálták.
Állítólag karácsony előtt a marketingjükhöz csak egy klassz, egyedi és különleges fényképre volt szükségük, ezért készítettek egy pandoro pizzát, amiből elvileg csak azt az egyet szántak elkészíteni.
Viszont nem várt módon egy szempillantás alatt akkora lett rá a kereslet, hogy megkezdték a „tömeggyártását”.
A csillag alakú sós panettone valójában pizza, aminek az elkészítéséhez kenyértésztát, sajtot, borsot, ragus sült tésztát, bivaly mozzarellát használnak fel.
Mit gondoltok ezekről az újdonságokról?
Megkóstolnátok?
Na és lecserélnétek a fincsi, édes pandorót a sós verzióra?
Ha tetszett a bejegyzés, és szerinted másoknak is érdekes lehet, köszönöm szépen, ha megosztod! 🙂
tavola delle feste | ünnepi asztal |
assaggiare | megkóstolni |
novità | újdonság |
inventare | feltalálni |
enorme successo | hatalmas siker |
tradizionale | tradicionális |
gusto | íz |
ricoprire | befedni, bevonni |
forma a stella | csillag alagú |
prodotto | termék |