27 olasz karácsonyi vásár 2.

2023-12-10
Olasz kultúra , Olasz nyelvtanulás, olasz nyelvtan
, , , , , , , ,
0

Melyik a legszebb olasz karácsonyi vásár és hová érdemes ellátogatni 2023-an?
A legtöbb olasz karácsonyi vásár november közepén nyitotta meg kapuit és a karácsonyi időszak után egészen Vízkeresztig tart nyitva.

Locorotondo, Puglia, Natale

A bejegyzés első része itt található.

milano-natale

Képek forrása: travel.thewon.it

MILÁNÓ
Ne feledjük, a divat városában december 7-10. között kerül megrendezésre a hagyományos Oh bej, oh bej vásár.
A hagyományoknak megfelelően idén végre ismét megnyitja kapuit a Mikulás falva a Porta Venezia kertjébe. Ha gyerekekkel jártok decemberben Milánóban, ide mindenképpen érdemes elmenni.
Szintén a hagyományoknak megfelelően a Dóm téren idén is számos bodega várja helyi finomságokkal és kézműves termékekkel az ide látogatókat.

COMO
Ha Milánóban járunk, érdemes vonatra szállni és elmenni Como városába, ahol immár hagyományosan minden évben megrendezésre kerül a történelmi belváros főterén a karácsonyi vásár, ahol több mint 100 kézműves bódé várja az ide látogatókat kézzel készített termékekkel, helyben készített gasztronómiai finomságokkal.
Este ki ne hagyjátok a fényvilágítást, ami tényleg maga a csoda!

Elsősorban olaszul már beszélők vagy a nyelvet tanulók számára ajánlom az alábbi videót Como városáról:

stella-di-natale-verona_1

VERONA
Verona tökéletes helyszín a csodálatos karácsonyi hangulat megteremtéséhez. Minden évben karácsonykor felragyog a Piazza Bra téren az óriási üstökös, ami szépsége mellett rekorddal is büszkélkedhet: Olaszország legnagyobb mobil szobra.

Emellett ott van a Santa Lucia vásár, ami Verona legnagyobb piaca. Ne feledjük, a veronai gyerekek Luca napján is kapnak ajándékot. A legenda szerint a szent a jó gyerekeknek finomságokat, a rossz gyerekeknek szenet hoz az éj leple alatt, pontosan úgy, mint a befana. A klasszikus karácsonyi vásár a dei Signori téren zajlik, német stílusban.

natale-torino

TORINO
December 23-ig a karácsony ünnepi hangulat főszereplője a Borgo degli stracci, a környéken különböző antik üzletek, bárok, éttermek és ősi piemonti trattoriák vannak, 50 bodega a  Borgo Dora téren és mintegy száz bodega található a Cortile del Maglioban. Borgo Dora utcái mentén tematikus standok is vannak a vintagetől a kreatív tárgyakig, az antik divatcikkektől a művészeti tárgyakig, hangszerek és nehezen beszerezhető bakelitlemezek, furcsa edények, lakberendezési kellékek a múltból és étel-finomságok.

natale-a-bologna

BOLOGNA
A karácsonyi szezon két várva várt eseménye: az ősi Santa Lucia piac, ami december 26-ig tart nyitva és a Portico della Chiesa dei Servin várja standokkal az ide látogatókat, valamint a Fiera di Natale,  ahol kézműves termékeket, gyermekjátékokat, édességeket, a helyi gasztronómia hagyományos,  jellegzetes termékeit kínálják.

grazzano-visconti_3

GRAZZANO VISCONTI
Az Emilia-Romagnában található Grazzano Viscontiban tartják Olaszország egyik legszebb karácsonyi vásárát. Az új-középkori falu csodálatos helyszínén kiállítók, óriáskerék, mikulás ház, zsonglőrök és utcai művészek várják a látogatókat. A XIV. századi falu már önmagában is látnivaló, amia karácsonyi időszakban még pompásabb látvánnyá válik.

govone

GOVONE
Karácsonykor Govone, Piemonte egyik legszebb települése a karácsony varázslatos városává változik. A történelmi központban számos bodega várja az ide látogatókat, kihagyhatatlan a Mikulásház, és ha itt járunk, kötelező felkeresni a  Govone kastélyt is.
Ami megkülönbözteti a Govone karácsonyi vásárokat a többi piactól, az a stílusa és a hely hangulata. Az ősi torinói körhinta a Pastry Chef mellett található, ami egy igazi kuriózum és ahol megkóstolhatjuk a korszak Savoyard desszertjeit.

natale-a-perugia

PERUGIA

Perugia történelmi központja, a Piazza del Circo ünnepi pompában és számos standdal várja az ide látogatókat, ahol ajándékötleteket, karácsonyi dekorációkat, otthoni dekorációkat, játékokat és kézműves termékeket, kerámiákat, ruhákat és ékszereket vásárolhatunk. találhat.

albero-gubbio

GUBBIO
A település igazi karácsonyi kisvárossá alakul át, a Piazza dei Quaranta Martiri karácsonyi vásárával. Azért érdemes elsősorban meglátogatni Gubbiót, hogy megcsodálhassuk a világ legnagyobb karácsonyfáját, amit minden évben az Ingino-hegy lejtőin, közvetlenül Gubbio városa felett építenek.
Több mint 700 fényforrásból áll, 750 méter magas és 130 ezer négyzetméternyi területet foglal el.

roma_22

RÓMA, NAVONA TÉR
November végétől január 6-ig a római karácsony varázsa tér vissza a Navona térre, ahol a jellegzetes piacon számos gasztronómiai különlegességeket kínáló standdal, édességet és csokit tartalmazó harisnyákkal, karácsonyfa díszekkel és befanákkal várják az ide látogatókat.

napoli_10

SAN GREGORIO ARMENO, NÁPOLY
A történelmi esemény Nápolyban zajlik a nagyon híres karácsonyi vásárral a Via San Gregorio Armenón, a betlehemes kézművesek utcájában, ahová egyébként az év bármely szakában érdemes ellátogatni. Számos üzletet, standot és kioszkot találunk itt, ahol temérdek mennyiségű betlehem szobrot lehet vásárolni. Különösen a művészet, a politika, a sport és a szórakozás világának szereplőit találhatjuk itt meg miniatűr betlehem ikon formájában. Ezen felül természetesen a híres nápolyi betlehemek is minden méretben megtalálható itt.

limatola-mercatini-di-natale

LIMATOLA

Benevento tartományban található egy különleges kastély, ahol minden évben megrendezik Olaszország egyik legszebb karácsonyi vásárát. A kastély a középkori Limatola falura néz, ahol bolondok, középkori udvarok, solymászok, ételstandok és a Mikulás varázslatos háza várja az ide látogatókat.

CANDELARA
Marche régióban, a Pesaro melletti dombokon fekvő Candelara faluban tartják Olaszország egyik leghangulatosabb karácsonyi vásárát. A piac középpontjában a méhviasz gyertya áll. A piacon minden hétvégéjén lekapcsolják a falu villanyvilágítását, és gyertyafényben világítják meg a várost.

natale-a-finale-ligure

FINALE LIGURE
Finale Ligurében minden évben felépítik Olaszország egyik legszebb karácsonyi falvát. A falu akkora, hogy a Mikulás házában aludhatsz, előadásokon vehetsz részt és vacsorázhatsz a Mikulás mellett, de korcsolyázhatsz, ellátogathatsz az ajándékboltba és találkozhatsz a manókkal is.

Ha tetszett a bejegyzés, és szerinted másoknak is érdekes lehet, köszönöm szépen, ha megosztod. 🙂

vin brûlé forralt bor
illuminare kivilágítani
prodotto di artigianato kézműves termék
vetro üveg
sfera gömb
atmosfera natalizia karácsonyi hangulat
la casa di babbo natale a télapó háza
candela gyertya
ruota panoramica óriáskerék
giostra körhinta

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük